ΠΑΣΟΚ: Στην Επιτροπή Διαφάνειας ο Ακης Τσοχατζόπουλος

Σ.Ξυνίδης: Στενάχωρη η κατάσταση
Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2010 11:51
UPD:12:16

Η Επιτροπή Διαφάνειας θα κρίνει εάν υφίσταται θέμα παραπομπής του πρώην γραμματέα του Κινήματος, για πειθαρχικό έλεγχο, στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

A- A A+

Ενώπιον της Επιτροπής Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να παρουσιαστεί το μεσημέρι ο Ακης Τσοχατζόπουλος, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τα περιουσιακά του στοιχεία, υπό το βάρος και του μπαράζ αποκαλύψεων στον Κυριακάτικο Τύπο.

Η Επιτροπή Διαφάνειας που αποτελείται από το γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Σωκράτη Ξυνίδη, τον πρόεδρο της ΕΚΑΠ (Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης) Γιώργο Ανωμερίτη και τη συνήγορος των μελών και φίλων Μαρία Αρσένη, θα κρίνει εάν υφίσταται θέμα παραπομπής του πρώην γραμματέα του Κινήματος, για πειθαρχικό έλεγχο, στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

«Θα απαντήσω με χαρτιά και όλα θα ξεκαθαρίσουν με πλήρη διαφάνεια», διαμηνύει από την πλευρά του ο πρώην υπουργός και κάνει λόγο για κυκλώματα που τον στοχοποιούν. «Είμαι υποχρεωμένος να αμυνθώ», δήλωσε στην εφημερίδα «Το Βήμα», την ώρα που ενισχύεται το σενάριο για κλήση του στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της Siemens.

Όσο για το μπαράζ δημοσιευμάτων για τον ίδιο και τον τρόπο απόκτησης της περιουσίας του, ο κ. Τσοχατζόπουλος υποστήριξε πώς «επιχειρούν να με εκθέσουν στην κοινή γνώμη, δημιουργώντας εντυπώσεις αθέμιτου πλουτισμού μου και επινοώντας σενάρια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας σχετικά με τον τρόπο διαβίωσης και ειδικότερα με τον τρόπο απόκτησης της κατοικίας εμού και της οικογένειάς μου».

Όπως είπε, ζει με την οικογένεια του στο δεύτερο όροφο του διατηρητέου ακινήτου (επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου) το οποίο, «ύστερα από τέσσερα χρόνια διαμονής με ενοίκιο, επιλέξαμε πρόσφατα με τη σύζυγό μου την αγορά του μέσω τραπεζικού δανεισμού και εγγραφής υποθήκης», σημειώνοντας ότι όλα τα στοιχεία και τα παραστατικά «είναι κατατεθειμένα με διαφάνεια στις αρμόδιες αρχές».

Παράλληλα προανήγγειλε την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη.

Την ίδια ώρα, άμεση ήταν η αντίδραση του Σωκράτη Ξυνίδη -μέλους της Επιτροπής Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ- για δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής» που τον εμπλέκει στο σκάνδαλο Βατοπεδίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Ξυνίδης φέρεται να υπογράφει, το 2001, με την ιδιότητα του μέλους της Λιμενικής Επιτροπής Λάγους και ως εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, έγγραφο με το οποίο η Επιτροπή συναινούσε να αποχαρακτηριστούν και να αποδοθούν στο Μοναστήρι εκτάσεις που είχαν δεσμευτεί για το λιμένα του Πόρτο Λάγος.

Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε μεταξύ άλλων απόπειρα «πολιτικού εκβιασμού» του από αυτοδιοικητικούς παράγοντες της περιοχής και εκλογικής περιφέρειάς του, με αφορμή τον «Καλλικράτη».

Σε δηλώσεις του στον Real FM, o Ξυνίδης αναφέρθηκε σε επίσκεψη που δέχθηκε από γνωστό του πρόσωπο από τα Αβδηρα, το οποίο αφού του εξέφρασε τη διαφωνία του για τον ορισμό της πρωτεύουσας του Δήμου, στη συνέχεια του γνωστοποίησε πως τον επισκέφθηκε με σκοπό να τον προφυλάξει, καθώς άφησαν έξω από την πόρτα του ένα χαρτί που τον εμπλέκει σε υπόθεση της λιμενικής αρχής για το Βατοπέδι. Ακολούθως, το πρόσωπο, το οποίο δεν κατονόμασε, υποστήριξε ότι έλαβε ανώνυμο τηλέφωνο, στο οποίο του είπαν ότι ο Σ. Ξυνίδης είναι «τελειωμένος πολιτικά».

Όπως εκτίμησε, ο εκβιασμός δεν στήθηκε από τη ΝΔ, η οποία απλά εκμεταλλεύθηκε το θέμα, χωρίς όπως είπε, να μπορεί να τον αγγίξει.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, ο κ. Ξυνίδης παραδέχθηκε πως σε περίπτωση που η δημοσιογραφική έρευνα είναι ακριβής για την οικία του πρώην υπουργού, τα νούμερα είναι μεγάλα, ενώ δεν έκρυψε ότι η κατάσταση είναι στενάχωρη για εκείνον, καθώς όπως εξήγησε, είναι από μικρή ηλικία στο κόμμα και είναι δυσάρεστο να συζητάει για ζητήματα διαφάνειας που αφορούν τον Ακη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος αποτελεί ηγετική μορφή του Κινήματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή