Γ. Χατζημαρκάκης: Ώθηση στην ελληνο-γερμανική συνεργασία

Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2010 15:44
A- A A+

Η προώθηση της ελληνο-γερμανικής συνεργασίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου και ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης, με το νέο Πρέσβη της Ελλάδος στο Βερολίνο, κ. Δημήτριο Ράλλη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, διαπιστώθηκε συναντίληψη στα τρέχοντα πολιτικά πράγματα μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, ενώ διατυπώθηκαν προτάσεις για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας.

O πρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου και ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων, κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης.

Ο κ. Χατζημαρκάκης εστίασε στις προσπάθειες της οργάνωσης για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, αλλά και τη διόρθωση της εικόνας της Ελλάδας στα γερμανικά ΜΜΕ.

«Ενημέρωσα τον κ. Πρέσβη και για τις προτάσεις μου για το σχέδιο ΗΡΑΚΛΗΣ με σκοπό την τόνωση της ανάπτυξης στην Ελλάδα. Ήδη αυτές έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψη από την γερμανική κυβέρνηση», ανέφερε μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Χατζημαρκάκης. Όπως επισήμανε μάλιστα, προτεραιότητα στην παρούσα χρονική περίοδο αποτελεί ο τουρισμός εν όψει των καλοκαιρινών διακοπών.

Δεσμεύτηκε επίσης στο μέλλον να αναλάβει και άλλες πρωτοβουλίες, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι σύντομα «ο ελλαδικός κόσμος θα αισθανθεί την υγιή και ειλικρινή αλληλεγγύη όχι μόνον του γερμανικού επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου προς την Ελλάδα αλλά και του γερμανικού λαού γενικά».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή