Μ. Γιαννάκου: Στόχος της Ε.Ε. η κοινή ενεργειακή πολιτική

Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2010 18:22
A- A A+

Τις προτεραιότητες της Ε.Ε. στην άσκηση ενεργειακής πολιτικής παρουσίασε προεδρεύοντας σήμερα σε συνάντηση των Ευρωβουλευτών και των Εθνικών Βουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ κ. Μαριέττα Γιαννάκου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Μικτής Κοινοβουλευτικής Συνάντησης που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα: «Προς μία ευρωπαϊκή ενεργειακή κοινότητα για τον 21ο αιώνα», η κ. Γιαννάκου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία της ενιαίας αγοράς ενέργειας και κυρίως στην υιοθέτηση ενός νομικού πλαισίου που προάγει την κοινή ενεργειακή πολιτική των κρατών μελών.

Η επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ κ. Μαριέττα Γιαννάκου.

Με την εισήγησή της υπογράμμισ ότι η προώθηση της πολιτικής της ενέργειας πρέπει να αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες τόσο σε εθνικό όσο και σε κοινοτικό επίπεδο, καθώς αφορά στους καταναλωτές αλλά και στις ίδιες τις επιχειρήσεις

Ανέπτυξε παράλληλα τις τρεις κατευθύνσεις στις οποίες – όπως υποστήριξε – θα έπρεπε να στρέφεται η ενεργειακή πολιτική της Ένωσης, και οι οποίες είναι:

- η διαμόρφωση του κανονιστικού πλαισίου για την ενέργεια και την καλύτερη εποπτεία του,

- η διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού μέσα από τη χρήση των αντίστοιχων κανονιστικών εργαλείων και

- η αποτελεσματική προστασία των καταναλωτών.

Η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ χαρακτήρισε τη χρήση των πηγών ενέργειας μέσω των νέων τεχνολογιών, αλλά και τη μείωση του κόστους χρήσης των ΑΠΕ, κλειδί στην εξέλιξη της ενεργειακής πολιτικής της Ε.Ε. Σημείωσε τέλος, ότι οι πρωτοβουλίες που θα αναπτυχθούν για την ενέργεια πρέπει να έχουν ως βάση το Τρίτο Πακέτο Εσωτερικής Αγοράς Ενέργειας το οποίο ήδη έχει τεθεί σε ισχύ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή