Aλ. Κοντός: Ο Κ. Κιλτίδης ενήργησε χωρίς να με ενημερώσει

Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2010 21:02
UPD:22:27
A- A A+

Στην κατάθεση του τότε υφισταμένου του Κώστα Κιλτίδη στην εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση Βατοπεδίου απαντά με επιστολή του ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Κοντός, σημειώνοντας πως ο κ. Κιλτίδης «χειρίστηκε το θέμα χωρίς ποτέ να τον ενημερώσει».

Η σχετική επιστολή αναγνώστηκε στη σημερινή συνεδρίαση της αρμόδιας Εξεταστικής Επιτροπής.

Σημειώνεται πως ο κ. Κιλτίδης προσυπέγραψε γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με την οποία αποχαρακτηριζόταν διοικητικά το κοινόχρηστο δάσος της Ουρανούπολης.

Ο κ. Κιλτίδης είχε καταθέσει ότι δέχθηκε να προσυπογράψει την γνωμοδότηση (που ζητήθηκε από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου του, κατόπιν αιτήματος της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης και εισήγηση του νομικού συμβούλου του υπουργείου, Χρ. Μπότσιου), θεωρώντας πως αυτή είχε ζητηθεί από «υπερκείμενη αρχή» και πως σε κάθε περίπτωση, τον τελικό λόγο για τον κανονικό χαρακτηρισμό της περιοχής, θα εξακολουθούσε να έχει η Δασική Υπηρεσία.

Στην επιστολή του, ο κ. Κοντός υποστηρίζει πως ο κ. Κιλτίδης, «χειρίστηκε το θέμα χωρίς ποτέ να με ενημερώσει» και πως «προσωπικά δεν πήρα καμία πρωτοβουλία για το ζήτημα και δεν ζήτησα να συνταχθεί και να υποβληθεί ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (…) Στις συσκέψεις που έγιναν για την υπόθεση (σ.σ. εκ μέρους του κου Κιλτίδη), δεν ζητήθηκε ποτέ να παραστεί εκπρόσωπος του γραφείου μου. (…) Δεν είχα ποτέ ενημέρωση από τον υφυπουργό κ. Κιλτίδη για την γνωμοδότηση, τόσο πριν, όσο και μετά την αποδοχή της γνωμοδότησης από τον ίδιο κατά τον Απρίλιο του 2008. Ο υφυπουργός κ. Κιλτίδης, έκανε με την υπογραφή του αποδεκτή τη σχετική γνωμοδότηση, όχι μόνον καθ’ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του, αλλά και χωρίς να μου την κοινοποιήσει, ή να δώσει σχετική εντολή στις υπηρεσίες να το πράξουν».

K. Kιλτίδης: Σημεία των καιρών και του εκφυλισμού της πολιτικής ζωής

¶μεση ήταν η απάντηση του κ. Κιλτίδη στην επιστολή του κ. Κοντού, κάνοντας λόγο για ανακρίβειες.

«Σημεία των καιρών και του εκφυλισμού της πολιτικής ζωής αποτελεί η επιστολή του κ. Κοντού. Μόνο ανακρίβειες αναφέρει και κινείται εκτός υπηρεσιακής δεοντολογίας και αρμοδιοτήτων», αναφέρει στη σχετική δήλωσή του ο κ. Κιλτίδης.

Γνωστοποιεί δε ότι ζήτησε από την εξεταστική επιτροπή να παρεβρεθεί σε αυτή και να εξεταστεί κατ' αντιπαράθεση με τον ίδιο και με οποιοδήποτε υπηρεσιακό παράγοντα, προκειμένου να βεβαιώσει το αληθές των δικών του απόψεων που είναι, όπως λέει, οι ίδιες ακριβώς που εξέφρασε στην προηγούμενη εξεταστική επιτροπή.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή