Υπόθεση Βατοπεδίου: Κατάθεση Σ. Ξυνίδη

Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2010 22:03
A- A A+

Οικειοθελώς προσήλθε και κατέθεσε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Βατοπεδίου ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτης Ξυνίδης.

«Πώς είναι δυνατόν να με συνδέουν εμένα με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, όταν όλα τα δικόγραφα που στρέφονται ενάντια στη Μονή, φέρουν την αμισθί υπογραφή μου» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Επανέλαβε δε όσα έχει ήδη ανακοινώσει, σχετικά με την υπογραφή του, ως μέλος της Λιμενικής Επιτροπής Λάγους, με την οποία υλοποιείτο η απόφαση του Γ. Δρυ για παραχώρηση της νησίδας ¶ντα Μπουρού στη Μονή Βατοπεδίου.

Σύμφωνα με τον κ. Ξυνίδη, η υπουργική απόφαση που επεκύρωνε την απόφαση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου του υπουργείου Οικονομικών είχε ήδη μπει, η Λιμενική Επιτροπή όφειλε να υλοποιήσει τον αποχαρακτηρισμό τμήματος της νησίδας που την αφορούσε, (προκειμένου να θεωρηθεί πλέον ιδιωτική έκταση) και η πρώτη αυτή «νίκη» της Μονής στις επιδιώξεις της, απετέλεσε το έναυσμα, προκειμένου ο ίδιος, αλλά και ο αδελφός του (ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης) να εναντιωθούν στους μοναχούς, σε μια υπόθεση που τότε, μόλις ξεκινούσε, αλλά που αργότερα, εξελίχθηκε σε σκάνδαλο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή