ΝΔ: Εκτόξευση των πληθωριστικών πιέσεων

Τρίτη, 08 Ιουνίου 2010 15:25
A- A A+

Νέα έντονη κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική άσκησε η ΝΔ, με αφορμή τη νέα αύξηση του πληθωρισμού. Ο αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ Χρ. Σταϊκούρας έκανε λόγο για εκτόξευση των πληθωριστικών πιέσεων και για παράλυση της ψυχολογίας της αγοράς.

«Τα δυσμενή αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης καθίστανται πλέον ορατά στην καθημερινότητα και στο βιοτικό επίπεδο των πολιτών», αναφέρει ο κ. Σταϊκούρας και συμπληρώνει τα ακόλουθα:

«Δυσμενή αποτελέσματα από τα συνεχή πακέτα μέτρων αύξησης της έμμεσης φορολογίας, σε μία προσπάθεια αντιστάθμισης της αποδεδειγμένης ανεπάρκειας του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί, συρρικνώνοντας την οικονομική δραστηριότητα, παραλύοντας την ψυχολογία της αγοράς και εκτοξεύοντας τις πληθωριστικές πιέσεις».

«Για ακόμα μία φορά, οι εξελίξεις των μεγεθών επιβεβαιώνουν τις θέσεις μας, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, για άμεση αλλαγή του μίγματος οικονομικής πολιτικής, το οποίο συρρικνώνει την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών», καταλήγει ο βουλευτής της ΝΔ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή