Πατσατζόγλου: «Κλειδί το ματς με τη Ν. Κορέα»

Τρίτη, 08 Ιουνίου 2010 16:48
UPD:16:52

A- A A+

Μεγάλη επιτυχία για την Εθνική ομάδα είναι η παρουσία της στο Μουντιάλ, σύμφωνα με τον Νίκο Σπυρόπουλο και τον Χρήστο Πατσατζόγλου, οι οποίοι τόνισαν ότι ματς-κλειδί για τη συνέχεια είναι αυτό της πρεμιέρας με τη Νότιο Κορέα.

«Όλοι οι παίκτες ζουν ένα όνειρο. Είχαμε πει και πριν έρθουμε εδώ ότι το Μουντιάλ είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση, μια μεγάλη γιορτή. Νομίζω ότι το πρώτο παιχνίδι με την Κορέα είναι το κλειδί. Αν ξεκινήσουμε νικηφόρα, η πρόκριση θα είναι πάρα πολύ κοντά. Αν δεν τα καταφέρουμε, νομίζω ότι από κει και πέρα, το παν είναι να μην χάσουμε. Όλοι πάντως έχουμε στο μυαλό μας ότι είναι ματς-κλειδί», τόνισε αρχικά ο Πατσατζόγλου για να προσθέσει:

Χρ. Πατσατζόγλου: Ζούμε ένα όνειρο

Χρ. Πατσατζόγλου: Ζούμε ένα όνειρο

«Οι κλιματικές αλλαγές, από τη μια πόλη στη άλλη, εύχομαι να μην μας επηρεάσουν. Ας κερδίσουμε το πρώτο ματς και μετά πιστεύω ότι θα προσαρμοστούμε εύκολα στα άλλα δύο. Όλοι γνωρίζουμε ότι στο συγκεκριμένο όμιλο η Αργεντινή είναι το φαβορί. Το ότι τους έχουμε στο τελευταίο ματς είναι και καλό και κακό γιατί δεν ξέρουμε πως θα έχουν εξελιχθεί τα παιχνίδια νωρίτερα. Εύχομαι να μας βγει σε καλό, ότι είναι το τρίτο ματς του ομίλου. Το ξέρουμε όλοι ότι είναι η ομάδα που ξεχωρίζει από τις άλλες τρεις. Εύχομαι να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να πάμε καλά. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο πιο διάσημος παίκτης της πρώτης μας αντιπάλου είναι ο Παρκ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έχουμε δει αρκετά την Κορέα, μας έχει εξηγήσει πολλά ο προπονητής. Αυτός όμως δεν είναι ο μοναδικός καλός που έχουν. Έχουν πολύ καλό σύνολο. Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι που θα ευχαριστηθεί ο κόσμος και να βγει νικήτρια η ομάδα μου».

Και κατέληξε: «Σε ένα παιχνίδι, ότι και να έχει φανταστεί από πριν, ότι σύστημα και να έχει επιλέξει για να έχεις πλεονέκτημα, μέσα στο γήπεδο όταν αρχίζει, τα πάντα είναι διαφορετικά. Νομίζω πάντως ότι πρέπει να εκμεταλλευθούμε το πλεονέκτημά μας στις στημένες φάσεις. Έχουμε ικανούς και έμπειρους παίκτες στο ψηλό παιχνίδι και αυτό είναι κάτι που πρέπει να εκμεταλλευθούμε. Το 2008 δεν είχαμε καλή παρουσία στην τελική φάση του Γιούρο. Εύχομαι να πάμε καλύτερα στο Μουντιάλ. Δεν υπάρχουν αλλαγές στην προετοιμασία και το κλίμα ανάμεσά μας είναι πολύ καλό. Είμαστε δεμένοι ως ομάδα».

Ο άλλος παίκτης της Εθνικής που μίλησε ήταν ο Νίκος Σπυρόπουλος δήλωσε: «Ξέρουμε, ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ πειθαρχημένη ομάδα, η οποία είναι καλά στημένη τακτικά, που τρέχει, και όλα αυτά πρέπει να το αντισταθμίσουμε. Πρέπει και εμείς να είμαστε πολύ προσεκτικοί και πειθαρχημένοι σε όλη τη διάρκεια. Νομίζω ότι το πλεονέκτημα μας το Σάββατο θα είναι τα στημένα. Εκεί πρέπει να χτυπήσουμε τον αντίπαλό μας. Νομίζω ότι η αρχή, το πρώτο παιχνίδι, είναι το ήμισι του παντός. Το πρώτο ματς είναι το πιο βασικό για μας. Νομίζω ότι με μια νίκη επί της Κορέας, μπορούμε να μπούμε δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Ελπίζω το Σάββατο παρουσιαστούμε σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση και να νικήσουμε».

Ν. Σπυρόπουλος: H αρχή είναι το ήμισι του παντός

Ν. Σπυρόπουλος: H αρχή είναι το ήμισι του παντός

Επίσης πρόσθεσε: «ΚατΆ αρχήν και μόνο το γεγονός ότι βρισκόμαστε εδώ είναι μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό ποδόσφαιρο, για τη χώρα μας. Δεν σημαίνει όμως ότι επαναπαυόμαστε. Θέλουμε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι, αρχής γενομένης από το παιχνίδι του Σαββάτου. Όλοι στο πίσω μέρος του μυαλού μας έχουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Δεν ξέρω αν θα είμαι βασικός το Σάββατο. Ελπίζω να παίξω σε κάποια ματς, ο κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να είναι βασικός».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις