Κόντρα ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ για την υπόθεση Siemens

Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2010 15:01
UPD:17:42

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης, αιτιολογώντας την αποχώρηση του κόμματος από την Επιτροπή έκανε λόγο για προσπάθεια κουκουλώματος.

A- A A+

Αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της Siemens και την αποχώρηση του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού από την Εξεταστική Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης, αιτιολογώντας την αποχώρηση του κόμματος από την Επιτροπή έκανε λόγο για προσπάθεια κουκουλώματος:

«Ο ΛΑΟΣ αποχώρησε, επειδή έπεσε πολύ "μπλάνκο" στις λίστες της Siemens και κάποια ονόματα κουκουλώθηκαν. Εμείς δεν θέλουμε να συμμετάσχουμε σε κανένα κουκούλωμα. Θέλουμε να δούμε τι κρύβεται κάτω από το "μπλάνκο". Προς στιγμήν όμως, βλέπουμε γενικευμένη ασπρίλα. Για να μπορέσουμε να βάλουμε νυστέρι στο μεγάλο αυτό σκάνδαλο, πρέπει να ζητήσουμε τον κατάλογο με τα συγκεκριμένα στοιχεία από τα αρχεία της Siemens».

Οι επισημάνσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Παπουτσή, ο οποίος αντέτεινε ότι «δεν μπορεί να γίνονται αόριστες καταγγελίες, που συμβάλλουν στον αποπροσανατολισμό και την απαξίωση των θεσμών»:

Οι επισημάνσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Παπουτσή, ο οποίος αντέτεινε ότι «δεν μπορεί να γίνονται αόριστες καταγγελίες, που συμβάλλουν στον αποπροσανατολισμό και την απαξίωση των θεσμών».

«"Μπλάνκο" βεβαίως υπήρξε. Αλλά είναι καλύτερα, αντί να καταγγέλλουμε το σύστημα, που έβαλε το "μπλάνκο", να καλέσουμε όλους τους υπεύθυνους να μας πουν γιατί υπάρχει. Και να υπάρξει λύση και πλήρης διαλεύκανση. Δεν μπορείς να αποχωρείς αφήνοντας υπονοούμενα ότι το "μπλάνκο" έβαλε η Εξεταστική Επιτροπή και να απαξιώνεις έτσι το έργο της. Όλοι έχουμε υποχρέωση να υποστηρίξουμε το κύρος της Βουλής και των Εξεταστικών Επιτροπών. Γιατί αν δεν το κάνουμε με συστηματικό τρόπο, θα συμβάλουμε στην απαξιώση των θεσμών».

Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα η αποχώρηση του ΛΑΟΣ να είναι πρόσκαιρη και να μην έχει στόχο τον αποπροσανατολισμό.

Καταλήγοντας, τόνισε: Κανείς δεν θέλει να συνεργήσει στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος από εκείνους, που αρθρώνουν δημόσιο λόγο και δεν θέλουν να εξευρεθεί λύση. Και είναι αρκετοί εκείνοι που βγαίνουν λάβροι, αλλά έχουν λερωμένη τη φωλιά τους και έχουν ανάμειξη. Υποχρέωση της Βουλής είναι να αναδείξει την αλήθεια, όπου υπάρχει και με όποιο κόστος».

Σε δήλωσή του αργότερα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης χαρακτήρισε την αποχώρηση του κόμματος από την επιτροπή υπεύθυνη πολιτική πράξη και γνωστοποίησε πως θα ξαναγυρίσει στη Επιτροπή «αν υπάρξει η κανονική ροή πληροφοριών και όχι η ροή συγκάλυψης».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή