Διώξεις Αμερικανών για διαφθορά στο Αφγανιστάν

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010 08:00
A- A A+

Τέσσερις Αμερικανοί - δύο στρατιώτες και δύο πολίτες -, στελέχη αφγανικής εταιρείας που αναλάμβανε συμβόλαια για τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, διώκονται για υπόθεση ξεπλύματος χρήματος και δωροδοκίας το 2004.

Ο Τσαρλς Φιντς, 44 ετών, από τη Χαβάη, κατηγορείται ότι δωροδοκήθηκε με 50.000 δολάρια για να φροντίσει να ανατεθεί συμβόλαιο του Πενταγώνου για την μεταφορά διαφόρων ειδών με φορτηγά στην AZ Corporation, μια αφγανική εταιρεία, όταν βρισκόταν στη βάση Μπάγκραμ, βόρεια της Καμπούλ.

Ο επιλοχίας Γκάρι Καντίν, 41 ετών, από το Ντέλαγουερ, κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε τραπεζικό του λογαριασμό για να αποκρύψει τη φύση και την προέλευση της πληρωμής.

Κατά το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, «οι ιδιοκτήτες της AZ Corporation, αδελφοί Ασαντ Τζον Ράμιν, 40 ετών και ο Ταχίρ Ράμιν, 32, και οι δύο από την Πενσιλβάνια, πρόσφεραν την δωροδοκία στο Φιντς».

Η δίωξη σε βάρος τους αναφέρει ότι «λίγο αφότου τα χρήματα δόθηκαν στον Καντίν, ο Φιντς πρότεινε την ανάθεση του συμβολαίου στην AZ Corporation, η οποία και το ανέλαβε».

Το 2008 και το 2009, τα αδέλφια είχαν κατηγορηθεί για υπόθεση δωροδοκίας και πάλι για συμβόλαια που αφορούσαν τη βάση Μπάγκραμ - σε εκείνη την περίπτωση, για την ανέγερση οχυρών θέσεων και φρακτών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή