Χ. Κλίντον: Βελτιώθηκε η ασφάλεια στην Κολομβία

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010 08:06
A- A A+

Τη βελτίωση της κατάστασης στην Κολομβία αναφορικά με την ασφάλεια, εξήρε χθες η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, αποκαλύπτοντας ότι ο σύζυγός της Μπιλ και η ίδια γευμάτισαν μαζί σε εστιατόριο στη Μπογκοτά.

Η Χίλαρι Κλίντονς έφθασε στην Κολομβία αργά την Τρίτη για συνομιλίες με τον απερχόμενο πρόεδρο Αλβαρο Ουρίμπε, καθώς και τους υποψηφίους για την διαδοχή του, στις εκλογές της 20ής Ιουνίου, Χουάν Μανουέλ Σάντος και Αντάνας Μόκους. Ο Μπιλ Κλίντον βρισκόταν στη χώρα στο πλαίσιο της δουλειάς του για το ομώνυμο ίδρυμα.

«Είχαμε ένα θαυμάσιο δείπνο χθες βράδυ εδώ στην Μπογκοτά με φίλους, μερικούς Κολομβιανούς, μερικούς Αμερικανούς, και μιλήσαμε για το πόσο εξαιρετικό είναι το γεγονός βελτίωσης της ασφάλειας στη χώρα», δήλωσε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη Τύπου, σημειώνοντας ότι «η καρδιά της γέμισε ελπίδα από όσα έχουν επιτευχθεί».

Ο Ουρίμπε, ο οποίος στεκόταν δίπλα της στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, αποκάλυψε πρώτος ότι οι Κλίντον έφαγαν μαζί το βράδυ της Τρίτης, κάνοντας λόγο για «ενίσχυση της δημόσιας εικόνας της χώρας» και της «ασφάλειας» σε αυτήν.

Στην Κολομβία μαίνεται εμφύλιος τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες. Η δράση συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά - που συχνά ταυτίζονταν με ακροδεξιές παρατάξεις, ενώ η κυβέρνηση επιρρίπτει και στους αριστερούς αντάρτες μεγάλο μέρος της διακίνησης - έχουν αμαυρώσει την εικόνα της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή