Η ατζέντα της ημέρας

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010 08:27
UPD:09:49
A- A A+

* Στις Βρυξέλλες βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα συμμετάχει στη Σύνοδο των υπουργών Αμυνας Χωρών του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο.

* Στην 4η Διαβαλκανική Σύνοδο αρχηγών ΓΕΕΘΑ που πραγματοποιείται σήμερα στο Μπρασόβ της Ρουμανίας θα συμμετάσχει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος. Στη Σύνοδο θα διερευνηθούν οι τρόποι ενίσχυσης της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών για την περαιτέρω προώθηση της περιφερειακής ασφάλειας.

* Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιεί σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων για την αποκρατικοποίηση του ΟΣΕ. Δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του ΟΣΕ και του Προαστιακού.

* Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει σήμερα το Τζάνειο Νοσοκομείο και θα αντιμετωπίζονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά, λόγω της επίσχεσης εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών.

* Ολοκληρώνεται σήμερα η δράση ενημέρωσης του γραφείου νεολαίας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης σχετικά με τα οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση του φυσικού αερίου, την εξοικονόμηση ενεργείας και τις θετικές επιδράσεις στην προστασία του περιβάλλοντος. Σήμερα η εκστρατεία περιλαμβάνει ενημέρωση έξω από την πλατεία Δημαρχείου Ευόσμου.

* Στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, στην οδό Α. Μπετεινάκη 5 θα βρίσκεται σήμερα για δεύτερη ημέρα η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου. Η επίσκεψη αυτή στοχεύει στη διάγνωση, την πρόληψη και την προστασία της στοματικής υγείας των μικρών μαθητών της Α' και Β' Τάξης.

* Στις 8:30 π.μ. στο Ζάππειο Μέγαρο, ομιλία της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, στην ημερίδα «South East Europe and the Mediterranean PPP Days 2010» που διοργανώνεται στο πλαίσιο συνεργασίας με την Παγκόσμια Τράπεζα για την ανάπτυξη διεθνών δικτύων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο, με στόχο την προώθηση του θεσμού των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

* Στις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ. στον Δήμο Μαλίων θα βρίσκεται η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες, μπορούν να απευθύνονται στη Νομαρχία Ηρακλείου στα τηλέφωνα 2813-400-374 έως 375. Επίσης για ραντεβού μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο του Περιφερειακού Ιατρείου Μαλίων 28970-31-594 και στο τηλέφωνο του Δήμου Μαλίων 28970-35-024.

* Στις 10 π.μ. επίσκεψη της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

* Στις 11 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα προεδρεύσει σύσκεψης κυβερνητικού κλιμακίου με την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή Αρκαδίας.

* Στις 11 π.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας έχουν προγραμματίσει οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων, οι οποίοι σήμερα απεργούν.

* Στις 11 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης (Εμμ. Πορτάλιου 23) θα βρίσκεται κλιμάκιο της ΔΕΘ προκειμένου να παρουσιάσει τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες αξιοποίησης των στόχων των επιχειρήσεων μέσα από τη συμμετοχή τους στην έκθεση «ΚΡΗΤΗ 2010», αλλά και γενικότερα μέσα από τις εκθεσιακές δράσεις που οργανώνει.

* Στις 11 π.μ. στην αίθουσα του Επαρχείου Λαγκαδά, συγκέντρωση θερμοκηπουρών με θέμα «Τuta absoluta, ένας καταστροφικός νέος εχθρός της τομάτας», διοργανώνει το Τμήμα Φυτοπροστασίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωργικών Εφαρμογών Λαγκαδά.

* Στις 11:30 π.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών, η ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών από τον εκπρόσωπο του υπουργείου, Γρηγόρη Δελαβέκουρα.

* Στις 11:30 π.μ. συνέντευξη Τύπου της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, με θέμα τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

* Στη 1:30 μ.μ. στη Βουλή, συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με την Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ).

* Στις 12 το μεσημέρι στο κτίριο επί της Βασιλίσσης Σοφίας 86 Α, συνέντευξη Τύπου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τις νέες δωρεές στους τομείς της υγείας και της πρόνοιας. Οι δωρεές αφορούν την αναμόρφωση όλων των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας Παίδων στην Ελλάδα και την ενίσχυση των 19 Κέντρων Παιδικής Μέριμνας και Παιδουπόλεων ανά τη χώρα.

* Στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πρέβεζας, συνέντευξη Τύπου του νομάρχη και μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ΕΝΑΕ, Βασίλη Ιωάννου με θέματα:

1) Λειτουργικά και οικονομικά προβλήματα των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.

2) Αποφάσεις και πρωτοβουλίες της ΕΝΑΕ.

* Στις 2 μ.μ. στα γραφεία της Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, θα προεδρεύσει σύσκεψης στην οποία θα λάβουν μέρος οι διοικητές και οι υποδιοικητές της 3ης και της 4ης ΥΠΕ καθώς και οι διοικητές-υποδιοικητές των Νοσοκομείων της Κεντρικής Μακεδονίας.

* Στις 4 μ.μ. στην Τρίπολη, συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

* Στις 5:30 μ.μ. επίσκεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Λεβίδι.

* Στις 6 μ.μ. στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρου Περιστερίου (Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Περιστερίου είσοδος από Καραθεοδωρή και Εθνικής Αντιστάσεως) η προβολή της ταινίας «Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας» (1978) στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Περιστερίου με τίτλο: «Τεχνών Ανοιξη», αφιερωμένων στον ελληνικό κινηματογράφο και τον Μιχάλη Κακογιάννη.

* Στις 7 μ.μ. στην Ακαδημία Αθηνών θα παρουσιαστούν οι ακόλουθες επιστημονικές ανακοινώσεις:

1. "Αδιαφάνεια και απώλειες από σεισμούς" από τον ακαδημαϊκό κ. Νικόλαο Αμβράζη (διάρκεια 15' πτά).

2. "DARIAH: Μια ευρωπαϊκή πρόταση για την έρευνα στις ανθρωπιστικές επιστήμες" από τον Πρόεδρο της Ακαδημίας κ. Κωνσταντίνο Σβολόπουλο (διάρκεια 10' επτά).

* Στις 7 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης – Κιόσκι, η τελετή βράβευσης Εθελοντικών Οργανώσεων – Σωματείων Νομού Λέσβου από τη Νομαρχία Λέσβου, για δράσεις πολιτικής προστασίας.

* Επίσημο κλειστό δείπνο προς τιμήν των ομολόγων της υπουργών και υφυπουργών των ξένων αντιπροσωπειών που μετέχουν στα «Ποσειδώνια 2010» θα παραθέσει απόψε στο γραφεία της στο υπουργείο επί της ακτής Βασιλειάδη, η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη. Η καθιερωμένη δεξίωση για τα «Ποσειδώνια» αναβάλλεται λόγω της οικονομικής κατάστασης.

* Στις 8 μ.μ. στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρου Περιστερίου (Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Περιστερίου είσοδος από Καραθεοδωρή και Εθνικής Αντιστάσεως) η προβολή της ταινίας «Γλυκιά Συμμορία» (1983) στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Περιστερίου με τίτλο: «Τεχνών Ανοιξη», αφιερωμένων στον ελληνικό κινηματογράφο και τον Μιχάλη Κακογιάννη.

* Στις 8 μ.μ. στο ξενοδοχείο Hyatt Regency Thessaloniki, η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή