Ερντογάν: «Λάθος» οι κυρώσεις κατά του Ιράν

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010 11:49
UPD:16:05

Ο Τούρκος πρωθυπουργός χαρακτήρισε ακόμα βρώμικη προπαγάνδα τις κατηγορίες, σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία γυρίζει την πλάτη στους Δυτικούς.

A- A A+

«Λάθος» χαρακτήρισε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν την απόφαση επιβολής κυρώσεων στο Ιράν που ελήφθη χθες από το Σ.Α. του ΟΗΕ και πρόσθεσε ότι η Τουρκία και Βραζιλία θα συνεχίσουν «να αναζητούν διπλωματική λύση στο αδιέξοδο».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η Τουρκία και η Βραζιλία, που είναι μη μόνιμα μέλη του ΣΑ, καταψήφισαν το νέο γύρο κυρώσεων.

Επιδιώκοντας να υπεραμυνθεί της απόφασης αυτής, ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε ότι ένα ενδεχόμενο «ναι» στις κυρώσεις θα ήταν «ατιμωτικό» για τη χώρα του.

Υπενθυμίζεται πως Τουρκία και Βραζιλία υπέγραψαν τον περασμένο μήνα με την Τουρκία συμφωνία ανταλλαγής πυρηνικού καυσίμου και επεδίωκαν να αποφευχθεί η εκ νέου επιβολή κυρώσεων κατά της Τεχεράνης.

«Αν δεν είχαμε πει ''όχι'', αυτό θα ισοδυναμούσε με το να αρνηθούμε τον εαυτό μας και να αρνηθούμε τις υπογραφές μας», πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε ακόμα βρώμικη προπαγάνδα τις κατηγορίες, σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία γυρίζει την πλάτη στους Δυτικούς.

«Όταν η Γαλλία επενδύει στη Συρία ή σε άλλες αραβικές χώρες, δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά όταν πρόκειται για την Τουρκία που επενδύει στις αραβικές χώρες ή το αντίστροφο, μια βρώμικη προπαγάνδα προσπαθεί να εμποδίσει τη διαδικασία», είπε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή