Γ. Παπανδρέου: Αστειότητες τα περί επιστροφής στη δραχμή

«Καμία διάθεση κομματικοποίησης των σκανδάλων»
Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010 12:28
UPD:20:04

Ο κ. Παπανδρέου παραδέχθηκε ότι τα μέτρα που κλήθηκε να λάβει η κυβέρνηση πόνεσαν το λαό και συμπλήρωσε πως «δεν ήταν ευχάριστες αποφάσεις, ήταν όμως αναγκαίες αποφάσεις για να σώσουμε την Ελλάδα».

A- A A+

Σε νέα διάψευση των σεναρίων επιστροφής στη δραχμή προχώρησε ο Πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για «αστεία και επικίνδυνα πράγματα», καταδικάζοντας τις «προφητείες περί καταστροφής» και χαρακτηρίζοντας τις σχετικές φήμες «ανυπόστατες και επικίνδυνες».

«Απορώ πράγματι από την ανευθυνότητα κάποιων που υιοθετούν τέτοιες φήμες, ακόμα και σοβαρά ΜΜΕ τα υιοθετούν, λόγω ίσως και του ανταγωνισμού, ενώ έχουν πρόσβαση σε επίσημη ενημέρωση και όχι μόνο από την κυβέρνηση αλλά την ίδια την ΕΕ», πρόσθεσε.

Γ. Παπανδρέου: Αστειότητες τα περί επιστροφής στη δραχμή

Γ. Παπανδρέου: Αστειότητες τα περί επιστροφής στη δραχμή

Κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της ΟΚΕ Αρκαδίας, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε εκτενώς και στα σκάνδαλα που ταλανίζουν το τελευταίο διάστημα το πολιτικό σύστημα και όσον αφορά τη διερεύνησή τους τόνισε πως «δεν υπάρχει καμία διάθεση εκδίκησης ή κομματικοκοποίησης, είναι απαίτηση του λαού για αίσθημα δικαίου».

«Πρώτοι εμείς οι πολιτικοί είμαστε υπεύθυνοι, πρέπει να δώσουμε το παράδειγμα, να ξεκαθαρίσουμε υποθέσεις, ώστε να μη δίνουμε σήμα ασυδοσίας στον κάθε ισχυρό», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός και σημείωσε μεταξύ άλλων: «Περνάμε μία δύσκολη καμπή με όλες αυτές τις υποθέσεις που βγαίνουν, αλλά απαραίτητη είναι μια λύτρωση για να μπορέσουμε να γυρίσουμε σελίδα, για να μπορέσουμε να εμπεδώσουμε το αίσθημα δικαίου».

Ο κ. Παπανδρέου παραδέχθηκε επίσης ότι τα μέτρα που κλήθηκε να λάβει η κυβέρνηση πόνεσαν το λαό και συμπλήρωσε πως «δεν ήταν ευχάριστες αποφάσεις, ήταν όμως αναγκαίες αποφάσεις για να σώσουμε την Ελλάδα». Επιπλέον είπε ότι αφού σωθεί η Ελλάδα, η κυβέρνηση θα μπορέσει να αφιερωθεί στις βαθύτερες αλλαγές, για να μην ξαναβρεθεί η χώρα σε τέτοια κρίση.

Αναφερόμενος στο Ασφαλιστικό, τόνισε ότι «οι αποφάσεις που πήραμε και παίρνουμε δεν είναι απλώς για να αλλάξουμε το ασφαλιστικό, αλλά για να διατηρήσουμε την βιωσιμότητα των ταμείων για να ξέρουμε ότι μπορούν να πάρουν τα παιδιά μας συντάξεις».

Ανάλογη αναφορά έκανε και για τις περικοπές των μισθών στο δημόσιο τομέα, σημειώνοντας πως το μέτρο αυτό ελήφθη «για να διασφαλίσουμε το δικαίωμα στους δημοσίους υπαλλήλους να παίρνουν κανονικά το μισθό τους», γιατί είχαμε φθάσει στο σημείο που θα μπορούσε να υπάρχει παύση πληρωμών.

«Εκει είχαμε φτάσει, γιατί το ξεχαρβάλωμα του κράτους ήταν τόσο ώστε να έχουν ανοίξει πολλές πληγές παντού και αν δεν κάναμε μεταγγιση αίματος για να σωθεί, δεν θα μπορούσαμε καμία από τις μεγάλες αλλαγές ούτε καν να σκεφτούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Κερδίσαμε τη διεθνή στήριξη, την αξιοπιστία μας για να μπορέσουμε να ανασάνουμε, τώρα είναι η ώρα των μεγάλων αλλαγών», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης ήταν, είναι και θα είναι το ευνομούμενο κράτος.

ΚΚΕ: Καμία εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό

«Καμιά εμπιστοσύνη στις διαβεβαιώσεις και τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού, που προκλητικά εμπαίζει το λαό, τη στιγμή που συνειδητά επιχειρεί να τον καταδικάσει στη φτώχεια, χωρίς δικαιώματα στη δουλειά, στη σύνταξη, στην ασφάλιση, προκειμένου να διασφαλίσει τα κέρδη και τα συσσωρευμένα κεφάλαια των μεγάλων επιχειρηματιών», διαμηνύει το ΚΚΕ.

«Για να γλιτώσει ο λαός τις μαύρες μέρες πρέπει αποφασιστικά να αντιπαλέψει το μνημόνιο της κυβέρνησης με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Να μην δεχτεί να πληρώσει ούτε την κρίση, ούτε τα χρέη που δημιούργησε η πλουτοκρατία και τα αδιέξοδα του καπιταλισμού», συμπληρώνει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή