Επερώτηση ΚΚΕ για τον τουριστικό κλάδο

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010 13:36
A- A A+

Οξεία κριτική στην κυβέρνηση για την ασκούμενη πολιτική στον τομέα του τουρισμού ασκεί με επερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ.

Μεταξύ άλλων, οι βουλευτές του ΚΚΕ καταλογίζουν ευθύνες στην κυβέρνηση για την προάσπιση των συμφερόντων επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων αλλά και για ελλειψη πρωτοβουλιών για την προστασία των θέσεων εργασίας στον κλάδο.

Χαρακτηρίζουν μάλιστα τους εργαζόμενους στον τουρισμό «πειραματόζωα» των νέων ευέλικτων εργασιακών σχέσεων και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και προσθέτουν: «η συρρίκνωση της τουριστικής περιόδου σε συνδυασμό με την εργοδοτική αυθαιρεσία έχουν ως συνέπεια χιλιάδες εποχιακοί εργαζόμενοι να μη συμπληρώνουν τα απαραίτητα ένσημα για να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να μη μπορούν να πάρουν το εποχικό επίδομα».

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ», επισημαίνουν σε άλλο σημείο, «συνεχιστής των προηγούμενων κυβερνήσεων, με την πολιτική της εξυπηρετεί, στηρίξει στον τουρισμό τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. “Βγάζει στο σφυρί” τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας και συνεχίζει την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων τουριστικών υποδομών».

Η ομάδα των βουλευτών δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην κατάργηση του cabotage για τις κρουαζιέρες, υποστηρίζοντας ότι το σχετικό σχέδιο νόμου εξυπηρετεί μόνο τους εφοπλιστές και τους μεγάλους ομίλους που δραστηριοποιούνται στον χώρο της κρουαζιέρας.

Κρούουν επίσης τον κώδωνα του κινδύνου για τα δικαιώματα των ναυτεργατών, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση για υπονόμευση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων μέσω της συκοφαντίας των αγώνων και της στοχοποίησης του ταξικού κινήματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή