Σηφάκης: «Γιατί να μην ονειρευόμαστε;»

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010 14:13
UPD:14:48

«Η ομάδα έχει αποδείξει ότι είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα και το απέδειξε τελευταία με το ότι κατάφερε να είναι ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ν. Αφρικής», τόνισε ο τερματοφύλακας του ¶ρη.

A- A A+

Δικαίωμα στο όνειρο έχουν οι Έλληνες διεθνείς στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής, όπως δήλωσε ο Μιχάλης Σηφάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε, φέρνοντας ως παράδειγμα το EURO του 2004.

Ο τερματοφύλακας του ¶ρη σε συνέντευξη στο περιοδικό «People» τόνισε αρχικά ότι στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. «Γιατί να μην ονειρευόμαστε; Το ότι πήραμε το Euro το 2004 μήπως ήταν ρεαλιστικό σενάριο; Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να κάνεις ασφαλή προγνωστικά. Η ομάδα έχει αποδείξει ότι είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα και το απέδειξε τελευταία με το ότι κατάφερε να είναι ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ν. Αφρικής».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον τραυματισμό του λέγοντας: «Στην προετοιμασία που κάναμε όλο το προηγούμενο διάστημα στην Ελβετία, είχα την ατυχία να τραυματιστώ στον πρώτο κιόλας αγώνα μας εκεί. Έπαθα θλάση στα πλευρά. Ευτυχώς, ο τραυματισμός αποδείχθηκε πιο ήπιος απ' ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί και μπόρεσα έγκαιρα να μπω ξανά στην προπόνηση. Σίγουρα δοκιμάστηκα πολύ με αυτό το γεγονός. Αν και αρχικά τρομοκρατήθηκα με το ενδεχόμενο του να μην μπορέσω να δώσω το «παρών» στη μεγάλη αυτή γιορτή του ποδοσφαίρου, μετά ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Είναι δύσκολο να προσπαθείς να ξεπεράσεις έναν τραυματισμό».

Τέλος όσον αφορά στην οικονομική κρίση ανέφερε: «Ας μην μπερδεύουμε το ποδόσφαιρο με την πολιτική. Και ασφαλώς ας μην μπερδεύουμε τον κύριο Ρεχάγκελ με τη Μέρκελ. ¶λλωστε, ως Γερμανός ο κύριος Ρεχάγκελ έχει προσδώσει στη φιλοσοφία της Εθνικής μας όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους Γερμανούς και που έλειπαν από εμάς. Μιλάω για τη συγκέντρωσε σε ένα στόχο, τη μεθοδικότητα, τον επαγγελματισμό που έχουν οι Γερμανοί».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις