Χρονοδιάγραμμα για την κάλυψη των χρεών των νοσοκομείων ζητά η Αλ. Παπαρήγα

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010 14:42
UPD:17:56

Α. Παπαρήγα: Δεν μπορεί να θυσιαστούν τα νοσοκομεία στους σκοπούς του μνημονίου

A- A A+

Κάλεσμα στην υπουργό Υγείας να τοποθετηθεί καθαρά και με χρονοδιάγραμμα για τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων και για τον τρόπο που θα καλυφθούντα χρέη προς τις εταιρείες φαρμάκων και άλλων υλικών απηύθυνε η γ.γ. του ΚΚΕ, η οποία επισκέφθηκε το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

«Θεωρούμε δε, ότι δεν μπορεί να θυσιαστούν τα νοσοκομεία και οι άνθρωποι οι οποίοι καταφεύγουν για βοήθεια σε αυτά, όπως και οι εργαζόμενοι, στους σκοπούς του μνημονίου. Δεν πάει άλλο», είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα.

Υπ. Υγείας: Στηρίζουμε συστηματικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Απαντώντας στην κ. Παπαρήγα, το υπουργείο Υγείας επισημαίνει, σε ανακοίνωσή του, πως «σ'αυτή τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία, η κυβέρνηση συστηματικά και με αποφασιστικό τρόπο στηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενισχύει το ανθρώπινο δυναμικό του (με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό) και τις δομές του, αναβαθμίζει τη λειτουργία του για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών».

Ταυτόχρονα, όπως προσθέτει, «με τα μέτρα που υλοποιεί στους τομείς των προμηθειών και της διοίκησης των νοσοκομείων στοχεύει στη διαφάνεια, την καταπολέμηση της σπατάλης, στον εξορθολογισμό και στη μείωση των δαπανών καθώς και στη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος των οικονομικών της Υγείας».

Σημειώνει, τέλος, πως «με το Σχέδιο Νόμου του οποίου οι βασικές κατευθύνσεις παρουσιάστηκαν ήδη, αναβαθμίζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας προς όφελος του έλληνα πολίτη»

Γ. Πεταλωτής: Προσπάθεια για κάλυψη των οφειλών

Αναφερόμενος στις ελλείψεις υλικού των νοσοκομείων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής μίλησε για τις προσπάθειες των Υπουργείων Οικονομίας και Υγείας να καλυφθούν οι οφειλές που υπάρχουν προς τους προμηθευτές.

Ανέφερε πως ήδη υπάρχει κοινή ανακοίνωση των δύο υπουργείων για τη ρύθμιση χρεών των νοσοκομείων, ρύθμιση που θα τα οδηγήσει σε καλύτερη περίθαλψη και επάρκεια στις προμήθειες.

Παθογένειες, είπε, που υπήρχαν παλιότερα, πρέπει να σταματήσουν και τόνισε πως «είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε εξασφαλισμένη τη δημόσια υγεία και είμαστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρχουν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή