Μπαγίς: Συμβόλαιο ασφάλειας για την Κύπρο η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010 23:44
A- A A+

Η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει την Κύπρο για χάρη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτε την Ευρωπαϊκή Ένωση για χάρη της Κύπρου, δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Τουρκίας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση Εγκεμέν Μπαγίς.

Ο Εγκεμέν Μπαγίς συναντήθηκε στα Κατεχόμενα με τον Ντερβίς Ερογλου, τον οποίο ευχαρίστησε για την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει τις συνομιλίες για λύση του Κυπριακού.

Δήλωσε δε πως εάν ήταν Κύπριος, είτε Ελληνοκύπριος είτε Τουρκοκύπριος, θα εργαζόταν για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας περισσότερο από ό,τι ο Τούρκος διαπραγματευτής. Γιατί, όπως υποστήριξε, η ένταξη της Τουρκίας ίσως να αποτελεί «το μεγαλύτερο συμβόλαιο ασφάλειας για την Κύπρο».

Σχολιάζοντας την πιθανή άφιξη Ισραηλινών ιστιοπλόων στην Κύπρο, για να διαμαρτυρηθούν για την τουρκική κατοχή, ανέφερε ότι «μπερδεύουν τα μήλα με τα αχλάδια, γιατί η Γάζα δεν έχει καμιά σχέση με την Κύπρο».

Κατά τον Εγκεμέν Μπαγίς εάν οι Ισραηλινοί καταπλεύσουν με τα σκάφη τους στα κατεχόμενα λιμάνια, τότε θα κληθούν να πληρώσουν τέλη, γεγονός που, όπως είπε, σημαίνει άρση του λεγόμενου εμπάργκο των κατεχόμενων περιοχών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή