Επιστρέφει στην Κύπρο ο Ραούφ Ντενκτάς

Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2002 12:34
A- A A+

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος αναρρώνει στη Νέα Υόρκη έπειτα από δύο εχγειρήσεις καρδιάς, αναμένεται να επιστρέψει στην Κύπρο στις 13 Νοεμβρίου, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλός του Μουμτάζ Σοϊσάλ.

«Πηγαίνει καλά. Η υγεία του έχει αποκατασταθεί σχεδόν πλήρως», δήλωσε ο κ. Σοϊσάλ για τον 78χρονο Ραούφ Ντενκτάς διευκρινίζοντας ότι θα αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη στις 12 Νοεμβρίου.

Ο Ραούφ Ντενκτάς θα συμμετάσχει στις 15 Νοεμβρίου μαζί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το νικητή των εκλογών στην Τουρκία, στους εορτασμούς στα κατεχόμενα για την 19η επέτειο της ανακήρυξης της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».

Ο Μουμτάζ Σοϊσάλ δήλωσε ότι είναι πιθανόν ο ΟΗΕ να υποβάλει εντός δύο εβδομάδων ένα νέο σχέδιο για την επανένωση της Κύπρου. Αλλά, πρόσθεσε, «φοβάμαι ότι αυτό το σχέδιο θα είναι πιο κοντά στην ελληνοκυπριακή θέση παρά στη δική μας. Ωστόσο, εάν το σχέδιο του ΟΗΕ είναι διαπραγματεύσιμο, μπορούμε ίσως να πούμε «ναι» στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, σε συγχρονισμό με την υποψηφιότητα της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση», δήλωσε ο σύμβουλος του Ραούφ Ντενκτάς.

Αν και κανείς δεν το λέει επισήμως, αυτό το θέμα (η τουρκική υποψηφιότητα) και το Κυπριακό είναι «πολύ στενά συνδεδεμένα», είπε ο κ. Σοϊσάλ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή