Η ατζέντα της ημέρας

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010 07:58
UPD:10:16
A- A A+

* Στη Βιέννη μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

* Την Τρίπολη στην Αρκαδία επισκέπτεται σήμερα η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

* Επίσχεση εργασίας πραγματοποιούν οι γιατροί στο Αττικό Νοσοκομείο. Εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά.

* Από σήμερα έως τη Δευτέρα 14 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) η έκθεση ζωγραφικής νεαρών ηλικιών με θέμα «Αιολική Ενέργεια: Ανάσα ζωής για τον πλανήτη» που διοργανώνει η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) σε συνεργασία με τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων, στο πλάσιο των εκδηλώσεων του εορτασμου΄της Παγκόσμιας Ημέρας Ανέμου στις 15 Ιουνίου. Τα έργα των μικρών δημιουργών προέρχονται από το διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργάνωσε η ΕΛΕΤΕΑΕΝ με σύνθημα « Παροτρύνετε τα παιδιά να ζωγραφίσουν το μέλλον!!!» και συμμετείχαν τρεις κατηγορίες νεαρών ηλικιών, νηπιαγωγείου, Α'- Γ' Δημοτικού και Δ' - ΣΤ' Δημοτικού.

* Στις 9 π.μ. επίσκεψη της υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης.

* Στις 9 π.μ. στο ξενοδοχείο «Royal Olympic» ημερίδα της Νομαρχίας Αθηνών με θέμα: Κοινωνική Πολιτική και Αναπηρία». Στην ημερίδα θα εξεταστούν οι μεταβολές και οι τάσεις των βασικών χαρακτηριστικών του επιδοτούμενου.

* Στις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ. στον Δήμο Μαλίων θα βρίσκεται η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες, μπορούν να απευθύνονται στη Νομαρχία Ηρακλείου στα τηλέφωνα 2813-400-374 έως 375. Επίσης για ραντεβού μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο του Περιφερειακού Ιατρείου Μαλίων 28970-31-594 και στο τηλέφωνο του Δήμου Μαλίων 28970-35-024.

* Στις 9:30 π.μ. η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου θα παρακολουθήσει την τηλεδιάσκεψη: "Επιμορφωτική Δράση Εκπαιδευτικών" των νομών Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Κορινθίας.

* Στις 9:30 π.μ. στο 88ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης (Ζαμπελίου 2-4, Πάρκο Γαλαξία), εκδήλωση στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων του Ε΄ Δημοτικού διαμερίσματος του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην οποία θα διανεμηθούν οικολογικά δώρα (μολύβια, τετράδια ζωγραφικής, οικολογική σακούλα). Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Θεσσαλονίκης, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών για θέματα οικολογίας και περιβάλλοντος.

* Στις 10 π.μ. στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Ρηγίλλης, συνάντηση του προέδρου του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά με τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ελλάδας (ΓΣΕΒΕ) στη Ρηγίλλης.

* Στις 11 π.μ. συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

* Στις 11 π.μ. στα γραφεία της περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, συνέντευξη Τύπου της υφυπουργού Παιδείας, Εύης Χριστοφιλοπούλου.

* Στις 11 π.μ. έως τη 1 μ.μ. σε λούνα παρκ θα μετατραπεί την Παρασκευή από τις 11 το πρωΐ έως τη 1 μετά το μεσημέρι η κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου, με κεντρικό θέμα την ανακύκλωση. Ο λόγος για την συναρπαστική εκπαιδευτική και ψυχαγωγική δράση «Λούνα Παρκ της Ανακύλωσης» της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, η οποία διαδίδει την ιδέα της ανακύκλωσης καλώντας μικρούς και μεγάλους να αγκαλιάσουν τη διαδικασία μέσα από τη συστηματική και ποιοτική τους συμμετοχή.

* Στις 11 π.μ. στο Δημαρχείο της Κω η παρουσίαση της μελέτης: «Επιχειρησιακό σχέδιο δράσης μαρίνας Κω-Αξιολόγηση της επέκτασης», από την εταιρεία «Delloite».

* Στις 12 το μεσημέρι στη Βιέννη, συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον καγκελάριο της Αυστρίας, Βέρνερ Φέϋμαν.

* Στις 12 το μεσημέρι επίσκεψη της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στο εργοστάσιο της «ΣΕΛΜΑΝ» στο Βασιλικό Χαλκίδας.

* Στις 12 το μεσημέρι η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου θα επισκεφθεί τον χώρο ανέγερσης των διδακτηρίων του Πειραματικού και Μουσικού Γυμνασίου Τρίπολης.

* Στις 12 το μεσημέρι στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης συνέντευξη Τύπου του νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη για την παρουσίαση του προγράμματος της πενθήμερης 3ης Συνάντησης Πολιτιστικών Φορέων και Συλλόγων Νομού Θεσσαλονίκης, η οποία διοργανώνεται από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Πολιτισμού και θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 20 Ιουνίου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

* Στις 12:30 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, θα τελέσει τα εγκαίνια της Νέας Βιομηχανικής Μονάδας παραγωγής φαρμάκων “Pharmathen” στις Σάπες Ροδόπης.

* Στις 12:30 μ.μ στη Ρηγίλλης συνεδριάζει υπό τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά ο Διαγραμματειακό Συντονιστικό Οργανο του κόμματος.

* Στις 12:30 μ.μ. συνάντηση της υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου με τον νομάρχη Αρκαδίας, Δημήτριο Κωνσταντόπουλο.

* Στη 1 μ.μ. στη Βιέννη, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα παρακαθήσει σε γεύμα που παρατίθεται από τον πρόεδρο της Αυστρίας, Χάϊνς Φίσερ.

* Στη 1 μ.μ. επίσκεψη της υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου, στη πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

* Στη 1 μ.μ στην αίθουοσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λέσβου, κοινή συνέντευξη Τύπου της Νομαρχίας Λέσβου και του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Μυτιλήνης, με την ευκαιρία της από κοινού διοργάνωσης ημερδίας με θέμα: «Δωρεά Οργάνων - Δώρο Ζωής», που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης την Κυριακή 13 Iουνίου στις 6:30 η ώρα το απόγευμα.

* Στις 2 μ.μ. συνάντηση της υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου με τον δήμαρχο Τρίπολης, Αλέξανδρο Κωτσιάνη.

* Στις 2 μ.μ. στο Καφενείο των Ορέων, συνάντηση-συζήτηση των ιατρικών ομάδων με τους κατοίκους των Βοριζίων με θέμα: «Αξιολόγηση-παρουσίαση των δεδομένων που συλλέχθηκαν κατά τις ιατρικές εξετάσεις», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο διημερίδας με τίτλο: «Δρώμενα Υγείας και Παιδείας» και διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου και του Πανεπιστημίου των Ορέων.

* Στις 6 μ.μ. στο Πάντειο Πανεπιστήμιο η έναρξη του 7ου τακτικού συνεδρίου των Οικολόγων-Πρασίνων , το οποίο θα διαρκέσει μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής 13 Ιουνίου. Βασικά θέματα του συνεδρίου είναι οι πράσινες λύσεις για την οικονομική και κοινωνική κρίση στην Ελλάδα και διεθνώς, οι αυτοδιοικητικές εκλογές και η συμμετοχή των Οικολόγων-Πρασίνων σε αυτές, καθώς και η εκλογή του νέου Πανελλαδικού Συμβουλίου του κόμματος.

* Στις 7:30 μ.μ. επετειακή εκδήλωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων, του Δήμου Μουσούρων και του Πολιτιστικού Κέντρου Σκινέ "ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ ΤΣΙΡΑΚΗΣ", στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου.

* Στις 8:30 μ.μ. στο Μουσείο Λίχτενσταϊν στη Βιέννη, ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο συνέδριο του Institute International Finance.

* Στις 8:30 μ.μ. στο πολιτιστικό συνεδριακό κέντρο του Νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Περιστερίου (είσοδος από Καραθεοδωρή & Εθν. Αντιστάσεως) ο Δήμος υποδέχεται και τιμά τον μεγάλο δημιουργό του κινηματογράφου, σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη σε ειδική εκδήλωση, στο πλαίδιο των θεσμοθετημένων φετινών πολιτιστικών εκδηλώσεων «Τεχνών Ανοιξη». Είσοδος ελεύθερη.

* Στις 9 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης γίνεται προάγγελος του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ "ΑΠΠΙΑ-ΕΓΝΑΤΙΑ", το οποίο διοργανώνεται με ιταλική πρωτοβουλία και έχει ως στόχο να ενώσει και πάλι τους δύο κόσμους "Δύση - Ανατολή" διαμέσου των σπουδαιότερων εκπαιδευτικών, πνευματικών, πολιτιστικών κέντρων που εδρεύουν σε πόλεις κατά μήκος της ιστορικής Αππίας Οδού και στο βαλκανικό διάγραμμα της Εγνατίας Οδού. Πρόδρομη εκδήλωση του Φεστιβάλ, η έναρξη του οποίου προγραμματίζεται για την άνοιξη του 2011, αποτελεί η αποψινή συναυλία της ΚΟΘ.

* Στις 10 μ.μ. στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρου Περιστερίου (Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Περιστερίου είσοδος από Καραθεοδωρή και Εθνικής Αντιστάσεως) η προβολή της ταινίας «Ζορμπάς» (1964) στο πλαίσιο στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Περιστερίου με τίτλο: «Τεχνών Ανοιξη», αφιερωμένων στον ελληνικό κινηματογράφο και τον Μιχάλη Κακογιάννη.

Σάββατο 12 Ιουνίου

* Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας η σημερινή.

* Δύο νέες λεωφορειακές γραμμές ("Χ5" και "Χ16") δρομολογεί ο ΟΑΣΑ λόγω των έργων ανακαίνισης στις γραμμές του ΗΣΑΠ.

Συγκεκριμένα σήμερα Σάββατο 12 και αύριο Κυριακή 13 Ιουνίου θα διακοπεί το τμήμα Ειρήνη-Κηφισιά.

Η λεωφορειακή γραμμή "Χ5" θα λειτουργήσει μόνο για το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Ιουνίου και θα καλύψει το συγκοινωνιακό κομμάτι από τον σταθμό "Ειρήνη" ως την Κηφισιά.

Η αφετηρία της γραμμής θα είναι απέναντι από το σταθμό της Ειρήνης, και το τέρμα της στην πλατεία Πλατάνου στην Κηφισιά.

Οι ενδιάμεσες στάσεις:

1. Με κατεύθυνση προς Κηφισιά: Νερατζιωτίσσης (Νερατζιώτισσα) και Λ. Κηφισίας (Διασταύρωση Μελισσίων, ΚΑΤ και Ζηρίνειο)

2. Με κατεύθυνση προς Ειρήνη: ΚΑΤ, Διασταύρωση Μελισσίων, Νερατζιώτισσα.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλεφωνικό κέντρο του ΟΑΣΑ "185".

* Στάση στη Νάουσα κάνει από σήμερα έως τις 27 Ιουνίου στον χώρο τέχνης «Ναϊάς», η επιτυχημένη έκθεση «Πράξις» επιλογής έργων της 2ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο δήμαρχος Νάουσας, Αναστάσιος Καραμπατζός.

* Στις 9 π.μ. στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών του Δήμου Λαγκαδίων δοξολογία στο πλαίσιο της εκδήλωσης μνήμης κα ευγνωμοσύνης πραγματοποιεί ο Δήμος και ο Σύνδεσμος εν Αττική Λαγκαδινών και οι εκπρόσωποι των εγγραφέντων μαθητών κατά το σχολικό έτος 1944-45 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδίων.

* Στις 10 π.μ. ο καθαρισμός του βυθού του Θερμαϊκού (Θεσσαλονίκη) με πρωτοβουλία της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

* Στις 6 μ.μ. στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρου Περιστερίου (Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Περιστερίου είσοδος από Καραθεοδωρή και Εθνικής Αντιστάσεως) η προβολή της ταινίας «Πάνω κάτω κα πλαγίως» (1993) στο πλαίσιο στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Περιστερίου με τίτλο: «Τεχνών Ανοιξη», αφιερωμένων στον ελληνικό κινηματογράφο και τον Μιχάλη Κακογιάννη. Στις 8 μ.μ. στον ίδιο χώρο θα προβληθεί η ταινία «Στέλλα» (1955) και στις 10 μ.μ. η ταινία «Ηλέκτρα» (1962).

* Στις 8 μ.μ. στον χώρο μπροστά από το άγλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη, εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Μακεδόνα στρατηλάτη διοργανώνει η Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

* Στις 9 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Περάματος (Λ. Δημοκρατίας 28), ανεβαίνει το έργο «Η τύχης της Μαρούλας» σε διασκευή-σκηνοθεσία-στίχους Στέλιου Καλαθά. «Η τύχη της Μαρούλας» είναι ένα διαχρονικό έργο που αναδεικνύει τις ντοπιολαλιές της πατρίδας μας, μέσα από γεγονότα και καταστάσεις, και προκαλεί αβίαστο γέλιο.

Κυριακή 13 Ιουνίου

* Στη Γενεύη μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδος προκειμένου να μιλήσει στην Ολομέλεια της 99ης Συνόδου της Διεθνούς Συνδιάσκεψης Εργασίας τη Δευτέρα 14 Ιουνίου. Στην 99η Σύνοδο της Διεθνούς Συνδιάσκεψης Εργασίας θα συζητηθούν θέματα απασχόλησης, κοινωνικής προστασίας και εργασιακών σχέσεων καθώς και η εφαρμογή των κανόνων και εισηγήσεων της ΔΟΕ, μετά την υιοθέτηση πέρυσι του Παγκόσμιου Συμφώνου Απασχόλησης για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

* Στο Αγιον Ορος μεταβαίνει σήμερα όπου θα παραμείνει και αύριο Δευτέρα 14/6 ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Δ.Σ. της Αγιορειτικής Εστίας Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, επικεφαλής αντιπροσωπείας για τις επετειακές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 ετών από την ίδρυση της Αγιορείτικης Εστίας.

* Στις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ. η 40ή εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ηλιούπολης. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχιακό Μέγαρο, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου «Κώστας Κονδύλης».

* Στις 9:30 π.μ. στο κάμπινγκ Αιγέας στη παραλία της Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής, συνάντηση των εθελοντών που θα καθαρίσουν την ακτή, στο πλαίσιο της εκστρατείας καθαρισμού των Νομαρχιών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής και του Δήμου Νέας Καλλικράτειας. Η εκστρατεία καθαρισμού που θα ξεκινήσει 10:30 το πρωΐ, πραγματοποιείται με τη συνεργασία και υποστήριξη του Ράδιο Θεσσαλονίκη και της ΕΡΤ3.

* Στις 10:30 π.μ. στον Σχινιά ανοίγει το Ολυμπιακό Κωπηλατροδρόμιο, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου.

* Στις 10:30 π.μ. δίπλα στον Ιερό Ναό Αγίας Μαύρας (τέρμα Σοφοκλή Βενιζέλου-Ηλιούπολη) εκδήλωση για την επίσημη έναρξη λειτουργίας του υδραυλικού συστήματος πυροπροστασίας και πυρόσβεσης που είναι εγκατεστημένο στην περιοχή Αγίας Μαύρας στην Ηλιούπολη.

* Στις 11 π.μ. η έναρξη της εκστρατείας καθαρισμού της παραλίας στον Λούρο που διοργανώνει ο Δήμος Οινιάδων.

* Στις 12:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) η βράβευση των μικρών δημιουργών προέρχονται από το διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργάνωσε η ΕΛΕΤΕΑΕΝ με σύνθημα «Παροτρύνετε τα παιδιά να ζωγραφίσουν το μέλλον!!!» και συμμετείχαν τρεις κατηγορίες νεαρών ηλικιών, νηπιαγωγείου, Α'- Γ' Δημοτικού και Δ' -ΣΤ' Δημοτικού.

* Στις 6 μ.μ. στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρου Περιστερίου (Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Περιστερίου είσοδος από Καραθεοδωρή και Εθνικής Αντιστάσεως) η προβολή της ταινίας «Ρεμπέτικο» (1983) στο πλαίσιο στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Περιστερίου με τίτλο: «Τεχνών Ανοιξη», αφιερωμένων στον ελληνικό κινηματογράφο και τον Μιχάλη Κακογιάννη. Στις 8 μ.μ. στον ίδιο χώρο θα προβληθεί η ταινία «Η τιμή της αγάπης» (1983).

* Στις 8:30 μ.μ. στην Πλατεία Κοκκινιάς (Μεσογείων και Αναπαύσεως) μοναδική κρητική βραδιά με το λυράρη Ψαραντώνη διοργανώνει στη μνήμη του Νίκου Ξυλούρη, 30 χρόνια από τον θάνατό του, ο Δήμος Αμαρουσίου. Ρακή και κρητικές νοστιμιές θα συντροφεύουν τη βραδυά.

* Στις 8:30 μ.μ. στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» ο Σύλλογος Χορωδίας και Μαντολινάτας «Φίλοι της Μουσικής» Χανίων θα δώσει συναυλία-αφιέρμωα στον σημαντικό Ελληνα συνθέτη, Μιχάλη Σογιούλ. Είσοδος για το κοινό ελεύθερη.

* Στις 9 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Περάματος (Λ. Δημοκρατίας 28), ανεβαίνει το έργο «Η τύχης της Μαρούλας» σε διασκευή-σκηνοθεσία-στίχους Στέλιου Καλαθά. «Η τύχη της Μαρούλας» είναι ένα διαχρονικό έργο που αναδεικνύει τις ντοπιολαλιές της πατρίδας μας, μέσα από γεγονότα και καταστάσεις, και προκαλεί αβίαστο γέλιο.

* Στις 9 μ.μ. στο θέατρο του Αττικού Αλσους η παρουσίαση του έργου «Εχθρός Λαός» που ανεβάζει η θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ. Το θεατρικό έργο ετοιμάστηκε από τη μεγάλη ομάδα των εργατών, ανέργων, συνταξιούχων, φοιτητών, μεταναστών με μεράκι και υπομονή.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή