Αντίστροφη μέτρηση για το Μουντιάλ

Η αυλαία ανοίγει στις 15:00 με την τελετή έναρξης
Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010 10:59
UPD:17:11

A- A A+

Λίγες μόλις ώρες μας χωρίζουν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Έπειτα από τέσσερα χρόνια υπομονής το Μουντιάλ ανοίγει τις πύλες του και διεξάγεται για πρώτη φορά σε αφρικανικό έδαφος.

Όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι από την μια άκρη της γης στην άλλη θα είναι συντονισμένοι με Νότιο Αφρική για να παρακολουθήσουν την μεγαλύτερη γιορτή της «στρογγυλής Θεάς».

Η αυλαία ανοίγει με την τελετή έναρξης στις 15:00, που θα πραγματοποιηθεί «Soccer City» του Γιοχάνεσμπουργκ με κεντρικό θέμα της το: «Καλώς ήλθατε στο σπίτι του κόσμου». Την τελετή και όχι μόνο θα παρακολουθήσουν εκατομμύρια τηλεθεατές σε 215 χώρες όπως έχει ανακοινώσει η οργανωτική επιτροπή του Μουντιάλ.

Ο Νέλσον Μαντέλα, ο πιο γνωστός άνθρωπος στη Νότιο Αφρική, παρά τα 92 του χρόνια αναμενόταν να δώσει το παρών στην γιορτή. Μάλιστα ο εγγονός του είχε αποκαλύψει πως ο παππούς του θα βρίσκεται στη σημερινή πολύχρωμη τελετή έναρξης. Ομως, ο θάνατος της 13χρονης δισέγγονής του, Ζενάνι, σε τροχαίο ατλυχημα, δεν του επιτρέπει να δώσει το παρών.

Εντυπωσιακό καλλιτεχνικό πρόγραμμα

Την παράσταση πάντως αναμένεται να κλέψει η Σακίρα. Η τραγουδίστρια από την Κολομβία είναι η ερμηνεύτρια του επίσημου τραγουδιού «Waka waka» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Εκτός από τη Σακίρα, την οποία αναφέραμε παραπάνω, την καλλιτεχνική τους πινελιά στην τελετή έναρξης θα δώσουν και πολλοί Αφρικανοί τραγουδιστές.

Οι λεπτομέρειες για την τελετή έναρξης παραμένουν αυτή τη στιγμή άγνωστες. Ολα θα διαρκέσουν περίπου τριάντα λεπτά ως μια ώρα και θα λάβουν μέρος 1.581, ανάμεσα του χορευτές, μουσικοί και πολλοί άλλοι συμμετέχοντες.

Στο γήπεδο θα παρελάσουν 32 παιδιά κρατώντας τις σημαίες των συμμετεχουσών χωρών, με τον 16χρονο Γιώργο Τουρλιάδη από την Αλεξανδρούπολη να είναι ο σημαιοφόρος της Ελλάδας. Υπάρχουν βέβαια ακουστεί και κάποιες φήμες που αναφέρουν και μερικές εκπλήξεις. Οπως είναι η παρουσία του Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος βρίσκεται ήδη στη «μαύρη ήπειρο».

Πρεμιέρα με Νότιο Αφρική και Μεξικό

Η πρώτη μέρα της Παγκόσμιας γιορτής δεν έχει μόνο τελετή και πάρτι αλλά και ποδόσφαιρο. Η πρεμιέρα του 19ου Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι από τον πρώτο όμιλο ανάμεσα στην διοργανώτρια Νότιο Αφρική και το Μεξικό. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 17:00 (ΝΕΤ) και διεξαχθεί στο «Soccer City» του Γιοχάνεσμπουργκ. Το στάδιο αναμένεται κατάμεστο από 94.700 θεατές.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις