Διαξιφισμοί στη Βουλή για τις αποκρατικοποιήσεις

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010 12:25

Όπως υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών, στόχος της κυβέρνησης είναι η σωστή αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, ώστε να συμβάλλει στην αναδιάρθρωση της οικονομίας προς όφελος των Ελλήνων.

A- A A+

Τα πυρά τους διασταύρωσαν στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας, με αιχμή του δόρατος τις αποκρατικοποιήσεις.

Όπως υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών, στόχος της κυβέρνησης είναι η σωστή αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, ώστε να συμβάλλει στην αναδιάρθρωση της οικονομίας προς όφελος των Ελλήνων. Παράλληλα, ο κ. Παπακωνσταντίνου επέρριψε βολές στον κ. Τσίπρα γιατί -όπως είπε- υιοθετεί άκριτα διαρροές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Βουλή: Επίκαιρη Ερώτηση A. Tσίπρα προς τον Πρωθυπουργό

Επίκαιρη Ερώτηση A. Tσίπρα προς τον Πρωθυπουργό

Σκληρή ήταν η απάντηση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σημείωσε ότι είναι στο DNA του ΠΑΣΟΚ οι ιδιωτικοποιήσεις, που ξεπέρασαν, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ακόμα και τη νεοφιλελεύθερη αντίληψη. Χαρακτήρισε επίσης τις ιδιωτικοποιήσεις ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο που δεν το αγγίζει κανείς, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση «προσπαθεί να βγάλει στο σφυρί ακόμα και το περιβάλλον».

Εκανε ακόμη λόγο «για μεγάλο φαγοπότι από τα λαμόγια που περιμένουν με τις πετσετούλες τους να επωφεληθούν από την τραγωδία που περνάει η χώρα».

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος αντέτεινε ότι αν είναι κάτι στο DNA του ΠΑΣΟΚ, αυτό είναι η ευθύνη για τη διασφάλιση των συμφερόντων της χώρας. «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις ιδιωτικοποιήσεις και τις αποκρατικοποιήσεις με μεγάλο ρεαλισμό και ευθύνη», τόνισε ο υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή