Επαφές Αντ. Σαμαρά με τους παραγωγικούς φορείς

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010 13:35
UPD:14:23

Συνάντηση με εκπροσώπους της ΕΣΕΕ είχε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς με σκοπό τη διαμόρφωση μιας συνολικής αναπτυξιακής πρότασης για την οικονομία.

A- A A+

Κύκλο επαφών με εκπροσώπους της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ είχε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς με σκοπό τη διαμόρφωση μιας συνολικής αναπτυξιακής πρότασης για την οικονομία.

Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων κατέθεσαν στον κ. Σαμαρά τις προτάσεις τους για την οικονομία, αλλά κα την ανατροπή του άσχημου κλίματος που έχει διαμορφωθεί στην αγορά.

ΕΣΕΕ: Μέτρα της “πιάτσας” και όχι της θεωρίας

Όπως δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) κ. Β. Κορκίδης, το κλιμάκιο των εμπόρων γνωστοποίησε στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης μία νέα δέσμη επικαιροποιημένων οικονομικών μέτρων, «της “πιάτσας” και όχι της θεωρίας».

Β. Κορκίδης: Νέα δέσμη μέτρων της «πιάτσας» και όχι της θεωρίας

Β. Κορκίδης: Νέα δέσμη μέτρων της «πιάτσας» και όχι της θεωρίας

Ο κ. Κορκίδης ζήτησε να σταματήσει «το αμαρτωλό τρίγωνο» προσφορών εκπτώσεων και προωθητικών ενεργειών, που παραπλανά και δεν βοηθά τον καταναλωτή. Πρότεινε επίσης την ενσωμάτωση του 13ου και 14ου μισθού στις μηνιαίες αποδοχές των ιδιωτικών υπαλλήλων, προκειμένου να διασφαλιστούν -όπως είπε- τα εισοδήματά τους και να διατηρηθεί η κατανάλωση.

«Δεν ξέρουμε αν τα δημοσιονομικά μέτρα έχουν πετύχει τον στόχο του πλαισίου σταθερότητας και ανάπτυξης, αλλά εμάς τους μικρομεσαίους εμπόρους σίγουρα μας έχουν πετύχει και έχουν γονατίσει την αγορά», κατέληξε ο κ. Κορκίδης.

ΓΣΕΒΕΕ: Ανατροπή της κακής ψυχολογίας

Το αίτημα του βιοτεχνικού κλάδου να ανατραπεί η καταστροφική ψυχολογία που υπάρχει σε επιχειρήσεις και καταναλωτές, μετέφερε στον πρόεδρο της ΝΔ, κ. Αντώνη Σαμαρά ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) κ. Δ. Ασημακόπουλος.

Δ. Ασημακόπουλος: Η καταστροφική ψυχολογία θα μας οδηγήσει στο χάος

Δ. Ασημακόπουλος: Η καταστροφική ψυχολογία θα μας οδηγήσει στο χάος

Μετά την επαφή του προεδρείου της συνομοσπονδίας με τον κ. Σαμαρά, ο κ. Ασημακόπουλος δήλωσε ότι «ο συνδυασμός ελλειμμάτων, πτώσης τζίρου και πτώσης επενδύσεων "θα μας οδηγήσει στο χάος και στο βάραθρο", επισημαίνοντας πως η ανατροπή της κακής ψυχολογίας θα είναι η απαρχή για να αρχίσουν να λύνονται τα προβλήματα.

Χρ. Σταϊκούρας: Κοινωνικά άδικα τα μέτρα της κυβέρνησης

Για αναποτελεσματικότητα των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης έκανε λόγο μετά το πέρας των συναντήσεων, ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας βουλευτής Φθιώτιδος κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Χρ. Σταϊκούρας: Δεν μπορεί να υπάρξει ανάταξη με πτωχευμένες επιχειρήσεις και ανέργους πολίτες

Χρ. Σταϊκούρας: Δεν μπορεί να υπάρξει ανάταξη με πτωχευμένες επιχειρήσεις και ανέργους πολίτες

«Το μείγμα των κυβερνητικών μέτρων, ουσιαστικά, δεν οδηγεί πουθενά. Είναι κοινωνικά άδικο, δείχνει ότι είναι ατελέσφορο οικονομικά -διότι, ήδη, με την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού υστερούμε στους στόχους των εσόδων- και σίγουρα είναι ελλιπές, διότι λείπουν τα μέτρα τόνωσης της αγοράς. Υπάρχουν, όμως, στη χώρα οι δυνάμεις έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε την κρίση», ανέφερε.

Κ. Χατζηδάκης: Εθνική συμμαχία ενάντια στο μηδενισμό

Στην ανάγκη να υπάρξει συστράτευση με σκοπό την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση εστίασε με δηλώσεις του ο υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της ΝΔ κ. Κ. Χατζηδάκης.

Κ. Χατζηδάκης: Eθνική συμμαχία ενάντια στο λαϊκισμό, στη μιζέρια και στο μηδενισμό

Κ. Χατζηδάκης: Eθνική συμμαχία ενάντια στο λαϊκισμό, στη μιζέρια και στο μηδενισμό

«Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να συμβάλει από την πλευρά της στην υπέρβαση των συνεπειών της κρίσης» ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης και συνέχισε: «όλοι πρέπει να κάνουμε μια συμμαχία, εθνική συμμαχία -θα έλεγα- ενάντια στο λαϊκισμό, στη μιζέρια και στο μηδενισμό. Γιατί όλοι, πάνω απΆ όλα, είμαστε Έλληνες. Και η Ελλάδα, αυτή την ώρα πρέπει να πετύχει».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή