¶δεια καθίσματα στην τελετή έναρξης

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010 17:21
UPD:18:03

A- A A+

Δεν κατάφερε να γεμίσει το Soccer City του Γιοχάνεσμπουργκ στην αυλαία του Μουντιάλ, καθώς αρκετά καθίσματα έμειναν άδεια κατά την τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής.

Την εντυπωσιακή ωστόσο τελετή, που ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή 1.581 χορευτών και μουσικών, παρακολούθησαν εκατομμύρια τηλεθεατές σε 215 χώρες.

Κεντρικό σλόγκαν της τελετής, που είχε έντονο άρωμα και αναφορές από την κουλτούρα της Νότιας Αφρικής, ήταν το «καλωσήλθατε στο σπίτι του κόσμου».

Ηχηρή ήταν όμως η απουσία του ηγέτη της χώρας Νέλσον Μαντέλα, που δεν παρέστη στην τελετή έναρξης, λόγω της τραγωδίας που έπληξε την οικογένεια του λίγες ώρες πριν την αυλαία του Μουντιάλ.

Παρά το τραγικό συμβάν, ο ενθουσιασμός των Νοτιοαφρικανών ήταν μεγάλος, καθώς πριν μερικά χρόνια κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι η χώρα τους θα αναλάμβανε μία τόσο σημαντική διοργάνωση.

Οι περίφημες βουβουζέλες, κοπέλες ντυμένες με σημαίες της Νοτίου Αφρικής, πανδαισία χρωμάτων και ήχων, αλλά και μαγευτικοί χορευτικοί σχηματισμοί, συνέθεσαν ένα μοναδικό θέαμα, δημιουργώντας πανηγυρική ατμόσφαιρα στο Soccer City.

Μπορεί το Γιοχάνεσμπουργκ να ήταν το κέντρο της γιορτής για την έναρξη του Mουντιάλ, ωστόσο οι πανηγυρισμοί επεκτάθηκαν κατά μήκος ολόκληρης της χώρας με τους Νοτιοαφρικανούς να γεμίζουν όλες τις πόλεις και να δημιουργούν παντού κλίμα πάρτι.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, η πρεμιέρα του Μουντιάλ άνοιξε με την αναμέτρηση της διοργανώτριας Νότιας Αφρικής με το Μεξικό, που διεξάγεται αυτήν την ώρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις