Γαλλία - Ουρουγουάη: 0 - 0

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010 23:48
UPD:23:51

A- A A+

Μετά από ένα μαρτυρικό 90λεπτο και αφού μόνο λόγω των βουβουζέλων δεν κοιμήθηκε ο κόσμος, Γαλλία και Ουρουγουάη έμειναν στο 0-0, κλείνοντας την 1η αγωνιστική του Α' ομίλου. Στον πάγκο έμεινε ο Τζιμπρίλ Σισέ.

Η Γαλλία ήταν η ομάδα που έδειξε μεγαλύτερη διάθεση για να επιτεθεί με το ξεκίνημα της αναμέτρησης, έχοντας τον Ριμπερί να κινείται αριστερά, τον Γκοβού δεξιά και τον Ανελκά στην κορυφή της επίθεσης.

Το γεγονός ότι ο πρώτος φάνηκε ορεξάτος στο ξεκίνημα και δημιούργησε κάποια προβλήματα στην άμυνα της Ουρουγουάης έδωσε ψυχολογία στους τρικολόρ, που στο πρώτο 20λεπτο είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης. Στο ίδιο διάστημα, οι Ουρουγουανοί ήταν πίσω και είχαν να επιδείξουν μόνο ένα σουτ του Φορλάν από το ύψος της περιοχής, το οποίο απέκρουσε ο Λορίς.

Μετά το πρώτο 20λεπτο, όμως, αντί να ανέβει η Ουρουγουάη, έπεσε η Γαλλία... Έτσι, το παιχνίδι έγινε χειρότερο και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου έγινε μόνο μία καλή φάση, με κεφαλιά του Ανελκά στο 43', που έστειλε την μπάλα άουτ. Οι Γάλλοι είχαν μεγάλο πρόβλημα στο να πατήσουν περιοχή, καθώς οι Ριμπερί και Γκοβούν δεν έκαναν αυτά που θα περίμενε ο Ντομενέκ, ενώ ο Ανελκά έδειχνε χαμένος στον αγωνιστικό χώρο, όπως και ο Γκουρκούφ.

Οσο για τους Νοτιοαμερικάνους, από την άλλη πλευρά, δεν είχαν κάποιο ξεκάθαρο πλάνο σε ό,τι αφορά το πώς θα επιτεθούν. Κρατούσαν εύκολα τους αντιπάλους τους μακριά από την εστία τους, αλλά έφταναν με πολύ μεγάλη δυσκολία αυτοί κοντά στην περιοχή του Λορίς. Ο Φορλάν γυρνούσε πίσω για να πάρει την μπάλα, ήταν εντελώς ακίνδυνος με αυτόν τον τρόπο και μοιραία το 0-0 έμεινε ως και το τέλος του 45λεπτου...

Και μη χειρότερα...

Αν το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό, το δεύτερο ήταν ένα πραγματικό μαρτύριο... Γαλλία και Ουρουγουάη προφανώς δεν είχαν καμία ιδέα για το τι θα έπρεπε να κάνουν στον αγωνιστικό χώρο ώστε να φτάσουν στην επίτευξη κάποιου γκολ κι έτσι αποφάσισαν να ταλαιπωρήσουν όσους παρακολουθούσαν τον αγώνα. Οι Γάλλοι επέμεναν σε κάποια μακρινά σουτ τα οποία δεν είχαν καμία τύχη, ενώ οι Ουρουγουανοί δεν έκαναν ούτε σουτ, αρκούμενοι στο να κρατάνε την μπάλα για λίγα δευτερόλεπτα και μετά να την χάνουν.

Το 4-3-3 που είχε επιλέξει ο Ντομενέκ για τους τρικολόρ δεν λειτουργούσε αλλά αυτό... λίγο ενδιέφερε τον προπονητή των Γάλλων, που έκανε αλλαγές μόνο σε πρόσωπα και όχι στη διάταξη. Ο Ανρί αντί του Ανελκά και ο Μαλουντά στη θέση του Γκουρκούφ, ενώ ο Οσκαρ Ταμπάρεζ για την Ουρουγουάη πέρασε τον Λοντέιρο αντί του Γκονζάλες και τον Αμπρέου αντί του Σουάρεζ.

Ευκαιρία Φορλάν, με 10 η Ουρουγουάη

Με βάση την εικόνα του παιχνιδιού, που θύμιζε έντονα Super League, θα ήταν θαύμα αν έμπαινε γκολ. Στο 73' φάνηκε ότι θα μπορούσε όντως να γίνει, αλλά ο Φορλάν σπατάλησε την ευκαιρία από καλή θέση. Η Ουρουγουάη θα μπορούσε να προηγηθεί αλλά τελικά όχι μόνο δεν τα κατάφερε, αλλά έμεινε και με 10 παίκτες στο 81' από την αποβολή του Λοντέιρο... Βλέποντας τη Γαλλία να αποκτά αριθμητική υπεροχή ο Ντομενέκ αποφάσισε στο 85' να ρίξει στο ματς και δεύτερο επιθετικό, με τον Ζινιάκ να αντικαθιστά τον Γκοβού, αλλά ήταν πλέον αργά...

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις