Στην Πειραιώς 260 για… όπερα με μαγιό

Σάββατο, 12 Ιουνίου 2010 09:40
UPD:11:30

A- A A+

Σε ένα έρημο νησί διαδραματίζεται η όπερα του Χάιντν «L'isola disabitata» (Το έρημο νησί) που θα παρουσιαστεί από την Καμεράτα την Τρίτη 15 Ιουνίου στην Πειραιώς 260 και μάλιστα οι σολίστ θα φοράνε μαγιό...

Η Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής και ο μαέστρος Γιώργος Πέτρου θα μετατρέψουν τον εργοστασιακό χώρο της Πειραιώς σε παραλία με άμμο και καλούν το κοινό να απολαύσει μια ξεχωριστή όπερα που παρουσιάζεται σπάνια.

Στο έργο του Χάιντν δύο ζευγάρια ανακαλύπτουν τα όρια της αληθινής αγάπης μέσα από κωμικοτραγικές περιπέτειες που άλλοτε τους ενώνουν και άλλοτε τους χωρίζουν. Κι όλα αυτά σε μία έρημη αμμουδερή παραλία.

Στην αίθουσα Η’ της Πειραιώς 260 θα στηθεί για τις ανάγκες της παράστασης μια αληθινή παραλία με άμμο περιτριγυρισμένη από γαλάζια «θάλασσα» από όπου θα αναδυθεί η Καμεράτα, ενώ οι σολίστ θα ερμηνεύσουν τη γεμάτη συναίσθημα μουσική του Χάιντν με χιούμορ φορώντας… μαγιό!

Μετά τη θριαμβευτική επιτυχία που σημείωσαν πρόσφατα ερμηνεύοντας τη «Θεοδώρα» του Χαίντελ, ο ταλαντούχος νέος μαέστρος Γ. Πέτρου και οι Έλληνες μουσικοί με την Καμεράτα που διαπρέπουν διεθνώς, συναντούν τον διακεκριμένο σκηνοθέτη και σκηνογράφο Πάρι Μέξη σε ένα ξεχωριστό και πρωτότυπο καλλιτεχνικό εγχείρημα με όργανα εποχής.

Λίγα λόγια για τους συντελεστές

Μοιράζοντας τις δραστηριότητές του ανάμεσα στη διεύθυνση ορχήστρας και το πιάνο, ο βραβευμένος Γιώργος Πέτρου ακολουθεί διεθνή σταδιοδρομία με εμφανίσεις σε σημαντικές αίθουσες συναυλιών.

Έχει συμπράξει ως σολίστ με γνωστές ορχήστρες και έχει συνεργαστεί με διάσημους αρχιμουσικούς. Η δραστηριότητά του ως διευθυντή ορχήστρας επικεντρώνεται σε ρεπερτόριο από την εποχή του μπαρόκ έως τον πρώιμο ρομαντισμό με έμφαση στις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας για την όπερα. Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών και στο Λονδίνο.

Η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής ιδρύθηκε το 1991 με μόνιμους μαέστρους τον Αλέξανδρο Μυράτ και τον Κρίστοφερ Ουώρρεν-Γκρην. Αποτελείται από είκοσι δύο μουσικούς κι ερμηνεύει ένα ευρύτατο φάσμα ρεπερτορίου, από το μπαρόκ ως τον 20ό αιώνα, και από τη μουσική δωματίου ως την όπερα.

Ο Πάρις Μέξης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε σκηνογραφία στο Λονδίνο και στην Πράγα, Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων και Διακόσμηση στην Αθήνα και την Αγγλία και μουσική στο Πρότυπο Πειραματικό Ωδείο.

Έχει σκηνογραφήσει και σκηνοθετήσει παραγωγές για το θέατρο, την όπερα, το χορό, το κινηματογράφο και την τηλεόραση, στην Ελλάδα και διεθνώς, ενώ παράλληλα εργάζεται ως διακοσμητής, δημιουργός εκθέσεων και production designer. Συνεργάζεται με την εταιρεία Top Cut livedesign Events και διδάσκει στην ΑΚΤΟ και στο Θέατρο των Αλλαγών.

Πληροφορίες: Πειραιώς 260-αίθουσα H’, στις 9 μ.μ.. Εισιτήρια 10, 15, 20 ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV