Αλ. Τσίπρας: Οι αποχωρήσαντες θα κριθούν

Σάββατο, 12 Ιουνίου 2010 12:54
UPD:23:08

Εντονη κριτική στους «4» που αποχώρησαν από το ΣΥΝ άσκησε για ακόμη μία φορά ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τρίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαστη της ΚΠΕ.

A- A A+

Εντονη κριτική στους «4» που αποχώρησαν από το ΣΥΝ άσκησε για ακόμη μία φορά ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τρίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαστη της ΚΠΕ.

«Ξέρω ότι οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν από την αποχώρηση μέρους στελεχών της Ανανεωτικής Πτέρυγας δεν είναι ευχάριστες για κανέναν», είπε το Σάββατο ο κ. Τσίπρας.

Α. Τσίπρας: Οι αποχωρήσαντες θα κριθούν για την πρακτική τους

Α. Τσίπρας: Οι αποχωρήσαντες θα κριθούν για την πρακτική τους

Επιπλέον τόνισε πως «οι σύντροφοι είχαν κάνει την επιλογή τους από καιρό, είχαν εντοπίσει εκ των προτέρων κόκκινες γραμμές που θα δικαιολογούσαν τις αποφάσεις τους και οι οποίες εδώ και ένα χρόνο μετατοπίζονταν».

«Τις τοποθέτησαν όχι μόνο απέναντι σε φανταστικούς εσωτερικούς εχθρούς, σε φανταστικούς κινδύνους αλλά και απέναντι στην πλειοψηφία των στελεχών του κόμματος», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ και κατέληξε ότι οι αποχωρήσαντες «θα κριθούν για την πρακτική τους».

«Υπάρχει και ένα θέμα ηθικής», πρόσθεσε, «καθώς αλλοιώθηκαν οι συσχετισμοί στη Βουλή με την αποχώρηση των βουλευτών από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε επίσης ότι δεν πρόκειται να αναλωθεί σε πόλεμο φθοράς, σημειώνοντας ότι παραμένει στρατηγική του επιλογή η ενότητα της αριστεράς.

«Σε μια τέτοια ενότητα δεν υπάρχει χώρος για ανταγωνιστικά πολιτικά σχέδια, ούτε για υπόγεια παιχνίδια», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «μια ειλικρινής συζήτηση μπορεί να δώσει οριστικό τέλος στις αντιπαραθέσεις».

Πάντως, ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία, εκτιμώντας ότι τα επόμενα τρία χρόνια δεν υπάρχει «καμία αναπτυξιακή προοπτική, μόνο η προοπτική της τρομακτικής ύφεσης, της ανεργίας και της φτώχειας».

«Το σχέδιό τους είναι η ωμή και ξεδιάντρομπη λεηλασία των κοινωνικών δικαιωμάτων», είπε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης είναι η εκλογή νέου γραμματέα και νέας Πολιτικής Γραμματείας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή