Αργεντινή - Νιγηρία 1-0

Σάββατο, 12 Ιουνίου 2010 19:10
UPD:19:19

A- A A+

Τα εύκολα δύσκολα πήγε να κάνει η Αργεντινή στην πρεμιέρα της στο φετινό Μουντιάλ. Η ομάδα του Ντιέγκο Μαραντόνα επικράτησε της Νιγηρίας με 1-0 με γκολ του Χάιντσε, χάνοντας μοναδικές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ.

Πριν από το ματς η Αργεντινή και όχι άδικα ήταν το μεγάλο φαβορί απέναντι στην Νιγηρία. Αυτό φάνηκε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, καθώς οι παίκτες του Ντιέγκο Μαραντόνα είχαν τον έλεγχο. Ωστόσο το 1-0 που κέρδισαν με γκολ του Χάιντσε, κρίνεται φτωχό καθώς θα μπορούσαν να είχαν πετύχει περισσότερα γκολ. Κάτι η εξαιρετική παρουσία του Ενιάμα, κάτι η απίστευτη αστοχία των γηπεδούχων, έκανε ένα ματς ντέρμπι, από έναν υγιεινό περίπατο όπως αρχικά φαινόταν. Βέβαια στην φάση των ομίλων αυτό που έχει σημασία είναι οι βαθμοί και ο... Ντιεγκίτο οδήγησε την ομάδα του στους πρώτους της 3 που ήταν και οι πρώτοι για τον ίδιο στον πάγκο της αγαπημένης του Αργεντινής σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Στην πρεμιέρα του ως προπονητής σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Ντιέγκο Μαραντόνα το είπε και το έκανε. Παρέταξε φουλ επιθετικό σχήμα, κάτι που είχε γνωστοποιήσει. Συγκεκριμένα στην ενδεκάδα ξεκίνησε με Μέσι, Ιγκουαΐν και Τέβες, ενώ επιθετικούς προσανατολισμούς είχε ο Ντι Μαρία και φυσικά ο Βερόν.

Από την πλευρά του ο Σουηδός προπονητής της Νιγηρίας Λαρς Λάγκερμπακ παρέταξε ένα αμυντικό σχήμα. Οι περισσότεροι παίκτες του βρισκόντουσαν πίσω από την σέντρα και ένα από τα βασικά του πλάνα ήταν να κόψει τον Μέσι. Μάλιστα όταν ο άσσος της Μπαρτσελόνα έπαιρνε την μπάλα, έπεφταν επάνω του τρεις παίκτες για να τον κόψουν.

Στο πρώτο μέρος στο γήπεδο υπήρχε μία ομάδα και αυτή ήταν η Αργεντινή. Οι γηπεδούχοι χωρίς μάλιστα να φορτσάρουν έκαναν ότι ήθελαν και έφταναν με άνεση στην εστία του εξαιρετικού Ενιάμα. Αν μάλιστα ο Ιγκουαΐν ήταν πιο εύστοχος, τότε το σκορ θα είχε πάρει διαστάσεις.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Αεργεντινή ξεκίνησε την αναμέτρηση απέναντι στην Νιγηρία, όπως όλοι θα περίμεναν. Πιο δυνατά δηλαδή καθώς ήταν το μεγάλο φαβορί. Οι παίκτες του Ντιέγκο Μαραντόνα ανέλαβαν αμέσως τον έλεγχο και αφού πρώτα στο 4' έχασαν σημαντική ευκαιρία με τον Ιγκουαΐν που εξ' επαφής μετά από γύρισμα του Μέσι, κατάφερε να αστοχήσει, δύο λεπτά αργότερα άνοιξαν το σκορ. Δράστης ο Χάιντσε ο οποίος μετά από κόρνερ του Βερόν έπιασε δυνατή κεφαλιά κάνοντας το 1-0.

Από το σημείο εκείνο και χωρίς να φορτσάρουν ιδιαίτερα, οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς. Ωστόσο σε όσες ευκαιρίες και αν έκαναν έπεσαν πάνω σε έναν καταπληκτικό Ενιάμα. Ο τερματοφύλακας της Νιγηρίας βγήκε νικητής στις μονομαχίες του με τους Μέσι (18'), Ιγκουαΐν (22') και πάλι Μέσι (37'). Σε όλο αυτό το διάστημα οι φιλοξενούμενοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να κάνουν ένα σουτ με τον Ομπάσι στο 28', χωρίς να κινδυνέψει η εστία της Αργεντινής.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης η εικόνα ήταν ίδια με αυτή του μεγαλύτερους μέρους του πρώτου ημιχρόνου. Η Αργεντινή δηλαδή να έχει τον έλεγχο και η Νιγηρία να μην δείχνει ικανή να απειλήσει. Ο Λαρς Λάγκερμπακ βλέποντας πως η ομάδα του δεν μπορούσε να κάνει κάποια φάση, έκανε νωρίς την πρώτη του αλλαγή. Συγκεκριμένα στο 53' έβαλε τον Μάρτινς στην θέση του Ομπίνα. Ο Σουηδός συνέχισε τις αλλαγές και στο 61 πέρασε τον Οντενβίγκι στην θέση του Μπάσι.

Οι αλλαγές του Λέγκερμπακ έπιασαν τόπο, καθώς οι... σούπερ αετοί βλέποντας και τους αντιπάλους τους να έχουν ρίξει ταχύτητα, ανέλαβαν τα ηνία του ματς και βγήκαν μπροστά για την ισοφάριση.

Παρά τον έλεγχο της Νιγηρίας, η Αργεντινή ήταν αυτή που έχασε τις δύο πρώτες ευκαιρίες του δευτέρου ημιχρόνου. Συγκεκριμένα στο 66' ο Μέσι αστόχησε σε σουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ιγκουαΐν νικήθηκε για ακόμα μία φορά από τον Ενιάμα. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους ανησύχησαν για πρώτη φορά τον Ρομέρο στο στο 71', όταν ο Ταϊμπό έπιασε το δυνατό σουτ στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Ντιέγκο Μαραντόνα): Ρομέρο, Χάιντσε, Ντεμικέλις, Ντι Μαρία (85' Μπουρντίσο), Βερόν (73' Μάξι Ροντρίγκες), Ιγκουαΐν (79' Μιλίτο), Μέσι, Τέβες, Σάμουελ, Μασεράνο, Γκουτιέρες

ΝΙΓΗΡΙΑ (Λαρς Λάγκερμπακ): Ενιάμα, Γιόμπο, Ταϊβό (74' Ούτσε), Σίτου, Γιακούμπου, Καΐτα, Αρούνα, Οντια, Ομπίνα (52' Μάρτινς), Ομπάσι (60' Οντεμβιγκί), Ετούχου

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις