Aγγλία - ΗΠΑ: 1 - 1

Σάββατο, 12 Ιουνίου 2010 23:44

A- A A+

Η άγνοια κινδύνου και το καλοδουλεμένο σύνολο έδωσαν στους Αμερικάνους ισοπαλία (1-1) που… ισοδυναμεί με πρόκριση! Η Αγγλία του Καπέλο προβλημάτισε αρκετά, με τον Γκριν να κάνει και αυτός το… δώρο του!

Στο κύπελλο Συνομοσπονδιών έδειξε πως αν δεν την προσέξεις θα το πληρώσεις και η Αγγλία πίστευε πως θα πέρναγε την Αμερική στο ρελαντί… Τεράστιο λάθος, αφού η άγνοια κινδύνου, το καλοδουλεμένο και ενθουσιασμένο σύνολο, αλλά και η κούραση των αντιπάλων έφερε το 1-1. Μάλιστα, οι ΗΠΑ ήταν αυτές που άξιζαν κάτι περισσότερο…

«Χτύπημα» με το καλημέρα!

Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να φανταστεί η Αγγλία, αφού μόλις στο 4Ά άνοιξε το σκορ. Έξυπνη πάσα του Χέσκεϊ και ο Τζέραρντ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, αλλά και την ψυχολογία. Σίγουρα, η εξέλιξη αυτή προβλημάτισε τον Μπομπ Μπράντλεϊ, ωστόσο ο κόουτς των Αμερικανών προτίμησε να ρισκάρει και η ομάδα του άρχισε να βγαίνει μπροστά, με τα μπακ να ανεβαίνουν και να κάνουν δυσκολότερη τη ζωή των ¶γγλων. Με τακτική στο παιχνίδι τους, άγνοια κινδύνου άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμό και στο 11Ά απείλησαν με τον Ντέμπσεϊ, όμως η κεφάλια του κατέληξε άουτ.

Μπορεί η κατοχή μπάλας να ήταν των Αμερικάνων, ωστόσο από το παιχνίδι τους έλειπαν οι τελικές κάθετες πάσες με συνέπεια να μην μπορεί να διασπαστεί η άμυνα των αντιπάλων. Σε ένα δίλεπτο (19Ά- 20Ά) οι δυο ομάδες έχασαν δυο ευκαιρίες να σκοράρουν, ωστόσο ούτε ο ¶λντιντορ ούτε και ο Λένον τα κατάφεραν.

Οι Αμερικάνοι πάντως ήταν αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος, και χρειάστηκε να τους κάνει δώρο ο Γκριν. Ένα αδύναμο σουτ του Ντέμπσεϊ ήταν… αρκετό, αφού το τραγικό λάθος του 30χρονου γκολκίπερ έφερε το ματς στα ίσα!

Δεν φοβόντουσαν!

Το προβλέψιμο ματς των ¶γγλων και η ανάπτυξή τους μόνο από τα πλάγια έδωσαν την ευκαιρία στους Αμερικάνους να κάνουν το παιχνίδι τους και φυσικά ούτε στην επανάληψη να μείνει κλεισμένη στα καρέ της. Το δίδυμο ¶λντιντορ – Φίντλεϊ κατάπιε πολλά χιλιόμετρα, είχε αρκετή δουλειά και έκανε δύσκολη τη ζωή των αντιπάλων. Μάλιστα, αφού στο 52Ά ο Χέσκεϊ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Χάουαρντ, πήραν περισσότερο θάρρος και στο 65Ά είχαν την τεράστια ευκαιρία να σκοράρουν, αφού το σουτ του ¶λντιντορ αποκρούστηκε από τον Γκριν και στη συνέχεια βρήκε το δοκάρι.

Πίεση χωρίς αποτέλεσμα

Στο τελευταίο τέταρτο πάντως οι ¶γγλοι επιχείρησαν να αλλάξουν την εικόνα του ματς, ο Τζόνσον ανέβαινε και έπαιρνε πρωτοβουλίες με συνέπεια να προκαλέσει προβλήματα στην Αμερική. Η πίεση τους εντεινόταν όμως τόσο ο Ρούνεϊ στο 75Ά όσο και ο Φίλιπς στο 76Ά δεν σκόραραν.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις