Είδαμε τo «Thriller Live» στο Μπάντμιντον

Κυριακή, 13 Ιουνίου 2010 10:20
A- A A+

Ένα χρόνο σχεδόν μετά το θάνατο του βασιλιά της ποπ, Μάικλ Τζάκσον, το αφιέρωμα «Thriller Live» έφτασε και στην Ελλάδα, στο Θέατρο Μπάντμιντον της Αθήνας.

Το μουσικό υπερθέαμα «μυρίζει» Μάικλ Τζάκσον. Φαντασμαγορικά κοστούμια, καλοδουλεμένες χορογραφίες πιστές στο ύφος του Τζάκσον, ηχητικά εφέ, γνωστά και άγνωστα κομμάτια από την εποχή των Τζάκσον 5 μέχρι την τελευταία και ανολοκλήρωτη περιοδεία «This is It», περνάνε πάνω στη σκηνή.

¶λλοτε νομίζεις ότι ο λατρεμένος θρύλος της ποπ είναι εκεί κι άλλοτε οι ατυχείς μιμήσεις σε προσγειώνουν λίγο άτσαλα στην πραγματικότητα. Ποτέ όμως το θέαμα δε σου δίνει την αίσθηση του πρόχειρου και τσαπατσούλικου. Οι χορογραφίες είναι πολύ προσεγμένες και οι χορευτές φαίνεται ότι έχουν «ρίξει πολύ ιδρώτα».

Το κοινό καθισμένο στις θέσεις του δεν έχει και πολλές επιλογές, τουλάχιστον στην αρχή που το αφιέρωμα στηρίζεται περισσότερο στην σχετικά «άγνωστη» καριέρα του Τζάκσον και είναι λιγότερο έντονο.

Οι θαυμαστές παρακολουθούν, δαγκώνοντας τα χείλη τους για την ώρα που θα ουρλιάξουν και θα χορέψουν με το «Bad», το «Billy Jean» και το «Τhriller».

Η στιγμή αυτή φτάνει μετά το διάλειμμα. Το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο εξολοκλήρου στις διάσημες χορευτικές κινήσεις του Τζάκσον, στο μουνγουόκλ, στις εκκεντρικές εμφανίσεις του και στα γνώριμα και χιλιοτραγουδισμένα κομμάτια του.

Εξαιρετική, ομολογουμένως, η ομοιότητα στη χροιά της φωνής των πρωταγωνιστών με αυτή του Μάικλ Τζάκσον και ιδιαίτερα πετυχημένη η μιμητική ικανότητα του βασικού χορευτή, αν και υπήρξαν στιγμές που οι κινήσεις του ήταν έντονα σπασμωδικές.

Μέσα σε 28 τραγούδια, οι συντελεστές του σόου συμπύκνωσαν τα γνωστά και άγνωστα κομμάτια της μουσικής καριέρας του Μάικλ Τζάκσον και κατάφεραν να ξεσηκώσουν το κοινό που με χορό, τραγούδι και ζητωκραυγές, παραληρούσε και μόνο με την ιδέα του Μάικλ Τζάκσον.

Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή που ένας θαυμαστής από την πρώτη σειρά ανέβηκε στη σκηνή, αγκάλιασε τον πρωταγωνιστή-χορευτή και δεν έλεγε να κατέβει. Αυθόρμητη ή στημένη, η συγκεκριμένη χειρονομία αποδεικνύει περίτρανα τη λατρεία του κοινού για το πρόσωπο του βασιλιά της ποπ και αξίζει να την αναφέρουμε γιατί αυτό ήταν ο Μάικλ Τζάκσον. Και όπως φαίνεται θα συνεχίσει να είναι…

Πληροφορίες: Θέατρο Μπάντμιντον 9-28 Ιουνίου. Προπώληση 210 88 40 600, www.ticketnet.gr.

ΒΑΛΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

Προτεινόμενα για εσάς