Ανοικτό για τους πολίτες το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο

Κυριακή, 13 Ιουνίου 2010 17:36

A- A A+

¶νοιξε σήμερα το πρωί για το ευρύ κοινό το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, στο πλαίσιο της επιλογής κυβέρνησης και ΥΠΠΟΤ «να σταματήσουν τα Ολυμπιακά Ακίνητα να είναι κτήρια κουφάρια και να γεμίσουν ζωή, χάρη στην ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών».

Στην ομιλία του ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος επισήμανε ότι το άνοιγμα του κωπηλατοδρομίου του Σχινιά στο κοινό είναι μόνο η αρχή μιας σειράς ενεργειών με στόχο τη μεταολυμπιακή αξιοποίηση των ολυμπιακών Ακινήτων.

Οπως είπε, είναι μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου που περιλαμβάνει παρεμβάσεις στον ¶γιο Κοσμά, στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Ελληνικού, στο Ολυμπιακό Κέντρο ¶νω Λιοσίων, στον Ολυμπιακό Πόλο του Φαλήρου, στο ΣΕΦ και στο ΟΑΚΑ.

Στόχος της κυβέρνησης, πρόσθεσε, είναι να κλείσουν οι «μαύρες τρύπες» στον αστικό ιστό που δημιουργήθηκαν από την εγκατάλειψη των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Να επιστρέψουν με διάφορους τρόπους οι χώροι αυτοί στους πολίτες και να αποτελέσουν πηγές ανάπτυξης για την πόλη».

Στις εκδηλώσεις για το άνοιγμα του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου παραβρέθηκαν πέραν του Παύλου Γερουλάνου, ο Υφυπουργός Γιώργος Νικητιάδης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής και ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού Γιώργος Πουσσαίος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή