Ανεξάρτητος βουλευτής ο Κ. Κιλτίδης

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010 10:33
UPD:16:02
A- A A+

Ανεξάρτητος βουλευτής είναι από σήμερα ο Κώστας Κιλτίδης, ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη ΝΔ, με επιστολή του που παρέδωσε το πρωί στον Πρόεδρο της Βουλής.

Η ενέργεια αυτή του κ. Κιλτίδη θεωρήθηκε αναμενόμενη, μετά την εμπλοκή του στην υπόθεση του Βατοπεδίου και την αντιπαράθεση στην οποία ήρθε με τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρο Κοντό.

Ανεξάρτητος βουλευτής είναι από σήμερα ο Κώστας Κιλτίδης, ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη ΝΔ, με επιστολή του που παρέδωσε το πρωί στον Πρόεδρο της Βουλής.

Στη δήλωση αποχώρησής του ο βουλευτής Κιλκίς αφήνει σαφείς αιχμές προς τον πρόεδρο της ΝΔ, κ. Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας πως η κίνησή του «δεν χωράει περαιτέρω ερμηνείες, καθώς η ουσία αυτής είναι αυτονόητη».

Επικαλείται μάλιστα λόγους προστασίας της προσωπικής του τιμής και αξιοπρέπειας, ενώ κάνει λόγο για εμφυλιοπολεμικό κλίμα στην παράταξη.

«Βρίσκομαι μπροστά σε εξόφθαλμη και ενορχηστρωμένη προσπάθεια, που καθημερινά εκδηλώνεται και προέρχεται από το κόμμα στο οποίο ανήκω, προκειμένου να πληγώ ηθικά και να απομειωθεί το πολιτικό μου κύρος», επισημαίνει, ενώ στρέφεται εναντίον του προέδρου της ΝΔ και του περιβάλλοντός του.

«Ο κ. Σαμαράς και οι περί αυτόν στη ΝΔ επιδίδονται σε εσωτερικές αναδιατάξεις και εκκαθαρίσεις, στο πλαίσιο εμφύλιου πολέμου που μαίνεται μεταξύ προσώπων, ούτε καν ομάδων», τονίζει ο κ. Κιλτίδης, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει ότι δύο φορές τους τελευταίους έξι μήνες εκχώρησε τη συνείδησή του στις επιλογές της ηγεσίας της ΝΔ «επιδεικνύοντας ανοχή και καρτερικότητα εν ονόματι της ιστορίας της παραταξης».

Όπως αφήνει να εννοηθεί, οι λόγοι για τους οποίους είχε υποχωρήσει ήταν από τη μία το δασικό νομοσχέδιο, και από την άλλη σκληρά οικονομικά μέτρα.

«Είμαι υποχρεωμένος, καταλήγει, να δεχθώ την απόφαση-απαίτηση των πολιτικών μου φίλων και συναγωνιστών και να διαχωρίσω τη θέση μου από την ΝΔ του κ. Σαμαρά, αποχωρώντας από την κοινοβουλευτική της ομάδα και τα κομματικά όργανα», καταλήγει ο κ. Κιλτίδης.

Η επιστολή ανεξαρτητοποίησής του αναμένεται να αναγνωσθεί το απόγευμα στην ολομέλεια της Βουλής, η οποία συνέρχεται για να συζητηθεί το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση του Βατοπεδίου.

ΝΔ: Καμία έκπληξη για την ανεξαρτητοποίηση

Αναμενόμενη ήταν για τη Ρηγίλλης η ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Κιλκίς κ. Κ. Κιλτίδη.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος «δεν υπήρξε καμία έκπληξη για τη Νέα Δημοκρατία».

«Ο κ. Κιλτίδης ακολούθησε την πορεία, που ο ίδιος είχε χαράξει εδώ και καιρό», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη. Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Στυλιανίδης χαρακτήρισε αναμενόμενη την αποχώρηση, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι η εξέλιξη αυτή «δεν είναι ευχάριστο γεγονός».

Ερωτηθείς δε αν θεωρεί ότι θα υπάρξει συνεργασία του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή με τη κ. Ντόρα Μπακογιάννη, υποστήριξε: «δεν ξέρω αν οδεύει προς την αγκαλιά της κυρίας Μπακογιάννη, ενδεχομένως, ο ίδιος πρέπει να μας το πει αυτό, πάντως ο προσανατολισμός του, ήταν προς αυτή την κατεύθυνση από πριν».

Στην ανάγκη να διατηρηθούν οι δυνάμεις των δύο μεγάλων κομμάτων για την ομαλή διακυβέρνηση του τόπου εστίασε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Κληθείς να σχολιάσει την ανεξαρτητοποίηση του κ. Κιλτίδη, ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε ότι «η ελληνική κοινωνία χρειάζεται σταθερή διακυβέρνηση. Εάν λοιπόν φθείρεται η Ν.Δ., εάν φθείρεται το ΠΑΣΟΚ, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε δυσάρεστες καταστάσεις στη συνέχεια».

«Υπάρχει όλη αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δεν είναι ευχάριστη, οι σταθερές και στα κόμματα και στο πολιτικό σύστημα είναι περιορισμένες και καθένας από εμάς καλείται με το προσωπικό του παράδειγμα να υπηρετήσει τον τόπο και το δημόσιο βίο και να αξιολογείται καθημερινά και αυστηρά από τους συμπολίτες μας», συμπλήρωσε ο βουλευτής.

Εν τω μεταξύ, ερωτηθείς αν ευσταθούν πληροφορίες που κάνουν λόγο για απομάκρυνση κορυφαίων στελεχών από τη ΝΔ, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος τόνισε πως «όλα αυτά που γράφονται είναι ανάξια σχολιασμού, Δηλαδή, δεν αξίζει τον κόπο, ούτε να τα σχολιάσω».

ΛΑΟΣ: Κεφάλαιο για τη ΝΔ ο κ. Κ. Κιλτίδης

Λίγο πριν την ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησης του βουλευτή, ο πρόεδρος του Λ.Α.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρης, είχε χαρακτηρίσει τον κ. Κιλτίδη κεφάλαιο για την παράταξη.

«Δυναμικός και συγκροτημένος, προστατεύει τις αρχές του και τις αξίες του και ουδέποτε πρόδωσε τους φίλους του και τα πιστεύω του», άνέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή