Εκδήλωση για τα πνευματικά και βιομηχανικά δικαιώματα

ΕΒΕΘ
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010 13:12
A- A A+

«Πνευματικά και βιομηχανικά δικαιώματα- Εμπορική αξιοποίηση καινοτόμου γνώσης- Μέσα εισόδου και επικράτησης στην αγορά», είναι το θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ΕΒΕΘ (Τσιμισκή 29, 2ος όροφος), στις 6 το απόγευμα κι επιδιώκει να δώσει τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες να ανακαλύψουν και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες και τα προνόμια, που τους προσφέρει η κεφαλαιοποίηση της Διανοητικής Ιδιοκτησίας τους (πνευματικά δικαιώματα, διπλώματα ευρεσιτεχνίας κ.λ.π), προκειμένου να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και υπηρεσιών τους.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι επιχειρηματίες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, μεταξύ άλλων, για την κατοχύρωση των ευρεσιτεχνιών με Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίπλωμα, για την καταχώρηση βιομηχανικών σχεδίων και σημάτων, για την εμπορική αξιοποίηση και εκμετάλλευση της καινοτόμου γνώσης, για τις συμβάσεις μεταφοράς τεχνογνωσίας αλλά και για την ίδρυση εταιριών spin-offs.

Εισηγητές στην εκδήλωση θα είναι οι: Δρ Ευφημία Παναγιωτίδου, δικηγόρος, εγκεκριμένο μέλος του FICPI, International Federation of Intellectual Property Attorneys, Ιωάννης Σκουληκάρης, διευθυντής Δ/νσης Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας Λειτουργικών Συστημάτων και Αρχιτεκτονικής Υπολογιστών του Ευρωπαϊκού Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας στη Χάγη και Κώστας Χανδρινός, μαθηματικός, μηχανικός Γνώσης (Knowledge Engineer) διαχειριστής της I-sieve Ltd, εταιρίας Spin-off του ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ στην Αθήνα. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο α΄ αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ, Εμμανουήλ Βλαχογιάννης. Μετά το πέρας των εισηγήσεων, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με το ακροατήριο.

Οι ενδιαφερόμενοι να μετάσχουν στην εκδήλωση, πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Τύπου και Εκδόσεων του ΕΒΕΘ (τηλ. 2310 370 132).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή