Επιστολή Χ. Παμπούκη στη Siemens

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010 13:26

Κάλεσμα στη Siemens, να συνδράμει στο έργο της Εξεταστικής Επιτροπής με κατάθεση νέων στοιχείων για την υπόθεση, απηύθυνε, με επιστολή του προς τον διευθύνοντα σύμβολο της εταιρείας ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης.

A- A A+

Κάλεσμα στη Siemens, να συνδράμει στο έργο της Εξεταστικής Επιτροπής με κατάθεση νέων στοιχείων για την υπόθεση, απηύθυνε, με επιστολή του προς τον διευθύνοντα σύμβολο της εταιρείας ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης.

Στην επιστολή υπογραμμίζεται πως «η αναζήτηση της αλήθειας και η συμβολή σε αυτή αποτελεί στοιχειώδη ηθική και πολιτειακή υπέρτατη υποχρέωση κάθε Έλληνα πολίτη ή νομικού προσώπου, πολύ δε περισσότερο όταν έχει εταιρική σχέση με το Ελληνικό Δημόσιο και επιθυμεί να εξακολουθήσει να την έχει».

Μεταξύ άλλων αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Οι διερευνόμενες πράξεις έχουν έντονη ηθική απαξία και ζημιώνουν επίσης τη φήμη της εταιρείας σας, που πιστεύω θα θέλει να βάλει ένα οριστικό τέλος τόσο στην ιστορία αυτή όσο και σε αυτές τις πρακτικές. Έμπρακτα αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να συμβάλετε με την πλήρη αποκάλυψη πράξεων παράνομων "χρηματοδοτήσεων" συγκεκριμένα καθώς και προσώπων που ενέχονται σε αυτές.

Σας καλώ συνεπώς, εκ μέρους του Πρωθυπουργού και της Ελληνικής Κυβέρνησης να δώσετε άμεσα όλα τα στοιχεία που έχετε, η εταιρεία και ο όμιλος στον οποίο ανήκετε, καθώς και όσα προέκυψαν από την έρευνα που κάνατε με τη συνδρομή γνωστής διεθνώς δικηγορικής εταιρείας, στον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Σήφη Βαλυράκη και τα μέλη της, θέτοντας ένα τέλος σε αυτή τη θλιβερή ιστορία που δηλητηριάζει την πολιτική ζωή του τόπου αποκαλύπτοντας την αλήθεια».

Θετική απάντηση από τη Siemens

Στην απαντητική του επιστολή προς τον κ. Παμπούκη, ο κ. Ξυνής τονίζει την προσωπική του δέσμευση για «πλήρη επίλυση των σημαντικών θεμάτων που αντιμετωπίζει η Εξεταστική Επιτροπή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και οι δικαστικές αρχές και την διαρκή δέσμευσή του για πλήρη συνεργασία και διαφάνεια».

«Θα επικοινωνήσουμε άμεσα με την Siemens AG προκειμένου να εξετάσουμε πρόσθετους τρόπους και δυνατότητες με τις οποίες θα μπορούσαμε να συνδράμουμε το έργο που επιτελεί η Εξεταστική Επιτροπή, επιπλέον των ενεργειών στις οποίες έχουμε ήδη προβεί», συμπληρώνει.

Σε άλλο σημείο της επιστολής του ο κ. Ξυνής αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως πιστεύει ότι «το μέλλον της Siemens στην Ελλάδα εξαρτάται άμεσα από την πλήρη, ολοσχερή και με απόλυτη διαφάνεια συνεργασία μας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή