Ομπάμα: Η πετρελαιοκηλίδα θα έχει παρόμοιες επιπτώσεις με την 11/09

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010 15:44

Η πετρελαιοκηλίδα τον Κόλπο του Μεξικού θα έχει τις ίδιες επιπτώσεις στην αμερικανική συλλογική συνείδηση με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

A- A A+

Η πετρελαιοκηλίδα τον Κόλπο του Μεξικού θα έχει τις ίδιες επιπτώσεις στην αμερικανική συλλογική συνείδηση με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Κατά τον ίδιο τρόπο που η αντίληψή μας για τα τρωτά μας σημεία και την εξωτερική μας πολιτική επηρεάστηκε καθοριστικά από την 11η Σεπτεμβρίου, νομίζω ότι αυτή η καταστροφή θα επηρεάσει τον τρόπο που σκεφτόμαστε για το περιβάλλον και την ενέργεια για πολλά χρόνια», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξή του στο διαδικτυακό τόπο Politico.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Αμερικανός πρόεδρος δεσμεύτηκε να «προχωρήσει με τολμηρό τρόπο προς μία κατεύθυνση που θα μας δώσει επιτέλους το είδος της στραμμένης προς το μέλλον, οραματικής ενεργειακής πολιτικής που χρειαζόμαστε απαραιτήτως και η οποία είναι απούσα εδώ και τόσο καιρό».

«Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για εμένα θα είναι να εξασφαλίσω ότι θα πάρουμε τα σωστά μαθήματα από την καταστροφή», όπως είπε.

Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να προβλέψει αν η ολοκληρωμένη μετάβαση από μία οικονομία βασισμένη στο πετρέλαιο θα γίνει όσο ο ίδιος ζει, αλλά τόνισε ότι «τώρα είναι η στιγμή να αρχίσουμε να πραγματοποιούμε αυτή τη μετάβαση και να επενδύουμε σε έναν νέο τρόπο επιχειρηματικής δραστηριοποίησης».

Αργότερα σήμερα, ο Ομπάμα θα επισκεφθεί για τέταρτη φορά τις πληγείσες περιοχές και θα διανυκτερεύσει εκεί, ενώ αύριο θα απευθύνει δημόσιο διάγγελμα από το Λευκό Οίκο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή