Συνέντευξη Γκρεγκ Μουρ στο naftemporiki.gr

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010 16:11
UPD:25/01/2011 20:04
A- A A+

Ντέρμπαν,

O Γκρεγκ Μουρ (δεξιά) πρώην παίκτης της Καβάλας και βασικό στέλεχος της εθνικής Αυστραλίας, ανακοίνωσε ότι μετά το πέρας της διοργάνωσης, θα «κρεμάσει» τα παπούτσια του.

Παρότι είχε ήδη πατήσει τα 34 όταν ήρθε στην Καβάλα τον περασμένο Ιανουάριο ο Γκρεγκ Μουρ ήταν μια από τις μεταγραφικές εκπλήξεις του χειμώνα. Βασικό στέλεχος της εθνικής Αυστραλίας, που είχε ήδη κερδίσει την πρόκρισή της στο Μουντιάλ, θα μπορούσε εύκολα να κυνηγήσει την τύχη του σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Παραταύτα, αυτός δεν ήταν ο σκοπός του.

Όπως εξήγησε στον απεσταλμένο του naftemporiki.gr αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης της χώρας του με τη Γερμανία στο Ντέρμπαν για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το μόνο που ήθελε ήταν να διατηρηθεί σε φόρμα εν όψει του Μουντιάλ, καθώς μετά το τέλος της διοργάνωσης έχει πάρει την απόφαση να «κρεμάσει» τα παπούτσια του.

Το βαρύ, βέβαια, σκορ με τον οποίο ηττήθηκε η Αυστραλία (4-0) δεν επέτρεψε να χαρεί το πρώτο ματς, όπως θα το ήθελε. Τουλάχιστον, όμως, έχει να υπολογίζει σε άλλα δυο παιχνίδια. Και αυτό προτρέπει να κάνουν και οι Έλληνες διεθνείς, τους περισσότερους εκ των οποίων γνωρίζει μετά το σύντομο πέρασμά του από την Καβάλα.

NAFTEMPORIKI.GR

Ερώτηση: Σίγουρα αυτό το παιχνίδι δεν ήταν και μια από τις καλύτερές σας εμπειρίες. Πώς αισθάνεστε όμως που βρίσκεστε στο μουντιάλ;

Μουρ: Είμαι ευτυχισμένος που είμαι εδώ. Είναι το δεύτερό μου και τελευταίο. Βεβαίως είμαι απογοητευμένος που χάσαμε με 4-0, αλλά από την άλλη είμαι ευχαριστημένος που βρίσκομαι στο τουρνουά με τους μεγαλύτερους παίκτες.

Είδατε τον χθεσινό αγώνα της Εθνικής Ελλάδoς;

Ναι, το είδα. Πρέπει να ήταν πολύ απογοητευτικό για εσάς, όπως και για εμάς σήμερα... Σας μένουν δύο παιχνίδια. Το μεγάλο σας φινάλε. Όπως και για εμάς δυστυχώς (γέλια). Δυο μεγάλα παιχνίδια παρόλα αυτά, αν και νομίζω πως ελπίδες πλέον δεν έχετε.

Εσείς βέβαια παίζατε με τη Γερμανία, που είναι και μεγαλύτερη ομάδα από την Κορέα...

Μα τι λέτε τώρα. Η Κορέα είναι πολύ καλή ομάδα. Δεν υπάρχουν κακές ομάδες στο Μουντιάλ. Αν υποτιμήσεις οποιοδήποτε αντίπαλο, μπορεί να την πατήσεις άσχημα. Δεν νομίζω πάντως πως η Ελλάδα υποτίμησε τον αντίπαλό της. Απλώς δεν έπαιξε σύμφωνα με τις δυνατότητές της.

Παρόλα αυτά, είχε η Ελλάδα δυο καλές ευκαιρίες. Είμαι σίγουρος πως θα ήθελαν οι παίκτες να σκοράρουν. Είναι πολύ υπερήφανοι άνθρωποι και θα έκαναν τα πάντα για τη χώρα τους για να κάνουν ένα καλό αποτέλεσμα.

Σκέφτεστε να επιστρέψετε καθόλου στην Ελλάδα, παρότι πατήσατε πλέον τα 34;

Βασικά αποσύρομαι από το ποδόσφαιρο μετά το Μουντιάλ.

Και γιατί φύγατε από την Καβάλα έτσι ξαφνικά;

Στην Καβάλα πήγα μόνο για να μείνω σε φόρμα εν όψει του Μουντιάλ. Γι' αυτό έφυγα και πριν τα τελευταία (στο Europa League) είχαν εξαντληθεί. Για αυτό ήταν μια καλή ιδέα να επιστρέψω σπíτι και να χαλαρώσω, για να προετοιμαστώ.

Οκ, σας ευχαριστώ πολύ. Καλή τύχη.

Ευχαριστώ.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις