Kαλή αρχή για τις «τουλίπες»

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010 16:28
UPD:19:52

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο η Ολλανδία. Η ομάδα του Μπερτ φαν Μάρβεϊκ επικράτησε με 2-0 της Δανίας με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.

A- A A+

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο η Ολλανδία. Η ομάδα του Μπερτ φαν Μάρβεϊκ επικράτησε με 2-0 της Δανίας με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Μπερτ φαν Μάρβικ με εξαίρεση τον ¶ριεν Ρόμπεν, αποφάσισε να παρατάξει ότι καλύτερο είχε στην διάθεσή του με τους Κούιτ, Φαν ντερ Φάαρτ, Σνάιντερ πίσω από τον Φαν Πέρσι σε σύστημα 4-2-3-1. Από την άλλη η Δανία με καθαρό 4-4-2 έδωσε μεγαλύτερη βάση στην άμυνα και να χτυπήσει σε αντεπιθέσεις όποτε εύρισκε ευκαιρία.

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά η Ολλανδία προσπάθησε να ανεβάσει ταχύτητα και να γίνει επικίνδυνη μπροστά από την εστία του Σόρενσεν, αλλά οι Δανοί με διπλή άμυνα ζώνης είχαν κλείσει καλά όλους τους διαδρόμους.

Καλά στημένη η Δανία

Το πρώτο καλό σουτ του αγώνα έγινε στο 10' από τον Κούιτ, το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Σόρενσεν. Οι «οράνιε» έψαχναν τρόπο, αλλά τα αστέρια της ομάδας ήταν καλά κλεισμένα με συνέπεια να μην μπορούν να δημιουργήσουν μία οργανωμένη προσπάθεια.

Μετά το εικοσάλεπτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με την τριάδα Φαν ντερ Φάαρτ, Σνάιντερ, Φαν Πέρσι καλά μπλοκαρισμένη, να μην μπορούν να βρουν διαδρόμους, ενώ επίσης έλειπε η κάθετη πάσα από τους κεντρώους που θα ανοίξει την άμυνα.

Η Δανία από την πλευρά της βλέποντας ότι η Ολλανδία ήταν ακίνδυνη, βγήκε σιγά σιγά από το καβούκι της και ήταν αυτή μάλιστα που δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις. Έτσι, στο 27' η κεφαλιά του Μπέντνερ κατέληξε άουτ, ενώ το σουτ του Ρόμενταλ κατέληξε στα χέρια του Στεκέλενμπουργκ.

Η Ολλανδία συνέχιζε να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά ήταν ακίνδυνη με τον Σόρενσεν να περνάει ευχάριστο πρώτο ημίχρονο.

Καλύτερο ξεκίνημα στην επανάληψη δεν μπορούσαν να φανταστούν οι Ολλανδοί. Στα πρώτα 55 δευτερόλεπτα κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ όταν μετά από σέντρα του Φαν Πέρσι, ο Σιμόν Πόουλσεν με την βοήθεια και του ¶γκερ έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Θα περίμενε κανείς ότι με το γκολ θα άνοιγε το παιχνίδι, αλλά ο ρυθμός του αγώνα παρέμενε χαμηλός με την Δανία να διατηρεί το παιχνίδι της, ενώ η Ολλανδία από την πλευρά της δεν έδειχνε διατεθειμένη να ανεβάσει στροφές, αφού ήταν μπροστά στο σκορ.

Έτσι, η επόμενη αξιομνημόνευτη φάση έγινε στο 59' με τον Φαν ντερ Φάαρτ αλλά ο Σόρενσεν εντυπωσιακά στην γωνία μπλόκαρε.

MAN OF THE MATCH: Ο Ελτζέιρο Ελία. Ο άσος του Αμβούργου μπήκε αλλαγή στην θέση του Φαν ντερ Φάαρτ και στο διάστημα που αγωνίστηκε έδωσε ζωντάνια και κίνηση στους «οράνιε» από αριστερά. Πρωταγωνιστής στο δεύτερο γκολ της Ολλανδίας αφού είχε το δοκάρι πριν έρθει ο Κούιτ για το γκολ.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις