Ιταλία - Παραγουάη: 1 -1

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010 23:59
UPD:15/06/2010 00:02
A- A A+

Η υπεράσπιση του τίτλου άρχισε με ισοπαλία για την Ιταλία, 1-1 κόντρα στην Παραγουάη. Οι ατζούρι, μάλιστα, ισοφάρισαν στο 63' με τον Ντε Ρόσι, το γκολ του Αλκαράζ στο 39'.

Ο Μαρτσέλο Λίπι παρέταξε την Ιταλία με 4-2-3-1, έχοντας τον Τζιλαρντίνο στην κορυφή της επίθεσης και τους Πέπε, Μαρκίζιο και Ιακουίντα ως στηρίγματα του. Οι Ιταλοί ήθελαν να πάρουν τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου με τους Ντε Ρόσι και Μοντολίβο, αλλά δεν το κατάφεραν, με συνέπεια να μην κάνουν κάτι τρομερό στον αγωνιστικό χώρο. Απλά μια ανούσια κατοχή μπάλας, που δεν έβγαζε πουθενά... Οσο για την Παραγουάη, απλά κρατούσε εύκολα τους αντιπάλους της μακριά από την περιοχή της. Ούτε οι Λατινοαμερικάνοι έκαναν κάτι συγκλονιστικό κι έτσι τα λεπτά περνούσαν με τις δύο ομάδες να παίζουν κάτι σαν ποδόσφαιρο, με τη βροχή να κάνει ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα για αμφότερες.

Το παιχνίδι δεν είχε κανέναν ρυθμό, καμία καλή φάση πέραν ενός σου του Τόρες για τους Παραγουανούς και καμία... προοπτική για βελτίωση της κατάστασης στη συνέχεια. Έτσι όπως έπαιζαν οι δύο ομάδες, το γκολ θα ερχόταν μόνο από ατομική ενέργεια ή από στημένη φάση. Ήρθε με τον δεύτερο τρόπο, στο 39', και ήταν για την Παραγουάη! Ο Αλκαράζ στον αέρα πήρε... παραμάζωμα τους Καναβάρο, Ντε Ρόσι και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μπουφόν για το 0-1, με τον Ιταλό πορτιέρο να τα βάζει με τους αμυντικούς του...

Ανέβηκε και ισοφάρισε

Στην ανάπαυλα ο Λίπι είδε τα πράγματα να γίνονται ακόμη χειρότερα, καθώς υποχρεώθηκε να κάνει αλλαγή τερματοφύλακα, με τον Μαρκέτι να μπαίνει στη θέση του Μπουφόν. Το ξεκίνημα της επανάληψης ήταν άσχημο για την παγκόσμια πρωταθλήτρια, καθώς παρουσίαζε τα ίδια προβλήματα στον αγωνιστικό χώρο και δεν μπορούσε να απειλήσει. Μετά το 55', πάντως, η κατάσταση βελτιώθηκε, καθώς ο Πέπε ανέβασε αισθητά την απόδοση του και πήγαινε από τον άξονα στα άκρα και από τα άκρα στον άξονα, ενώ ο Λίπι επιχείρησε να κάνει πιο επιθετικό και απρόοπτο το παιχνίδι της ομάδας του, με τον Καμορανέζι αντί του Μαρκίσιο.

Οι Ιταλοί άρχισαν να πιέζουν, καθώς ο Ντε Ρόσι έκανε πολλή δουλειά και έκοβε συνεχώς μπάλες στο κέντρο, ανέβηκαν αρκετά και ισοφάρισαν στο 63' με προβολή του Ντε Ρόσι μετά από κόρνερ του Πέπε και λάθος έξοδο του Βιγιάρ. Η εξέλιξη αυτή έδωσε και ψυχολογία στους ατζούρι, ενώ ο Λίπι έκανε και την τελευταία του κίνηση από τον πάγκο, με τον Ντι Νατάλε να αντικαθιστά τον απογοητευτικό Τζιλαρντίνο.

Ισορρόπησε η Παραγουάη

Μετά το 70', πάντως, η κατάσταση ισορρόπησε στο γήπεδο. Η Ιταλία είχαν μεν την κατοχή της μπάλας και έβγαινε περισσότερο μπροστά, αλλά δεν το έκανε τόσο εύκολα όσο νωρίτερα. Οι Παραγουανοί προσπάθησαν και κατάφεραν να κερδίσουν μέτρα στο γήπεδο, με αποτέλεσμα να βγουν κι αυτοί στην επίθεση και να κερδίσουν κάποια κόρνερ, υπενθυμίζοντας στους Ιταλούς ότι θα πρέπει να προσέχουν και την άμυνα τους.

Πίεσαν οι Ιταλοί, αλλά...

Στο τελευταίο 10λεπτο, πάντως, φάνηκε καθαρά ότι η ομάδα που ήθελε μόνο τη νίκη ήταν η Ιταλία. Οι παίκτες του Λίπι βγήκαν μαζικά μπροστά, πίεζαν συνεχώς, απείλησαν με ένα καλό σουτ του Μοντολίβο, επιχείρησαν με κάθε τρόπο να βρουν τη λύση για να σκοράρουν και δεύτερη φορά αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν και υποχρεώθηκαν σε ισοπαλία, στο ξεκίνημα της υπεράσπισης του τίτλους τους.

MAN OF THE MATCH: Τον τίτλο μοιράζονται οι Ντε Ρόσι και Πέπε. Ο πρώτος έκανε τρομερή δουλειά στο χώρο του κέντρου κόβοντας πολλές επιθέσεις των Παραγουανών, μάρκαρε συνεχώς και βοηθούσε την ομάδα του να κερδίζει συνεχώς μπάλες και να βγαίνει μπροστά. Σαν κερασάκι στην τούρτα πέτυχε και το γκολ της ισοφάρισης. Ο δεύτερος, από την άλλη πλευρά, ήταν ο πιο κινητικός παίκτης της Ιταλίας και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να δημιουργήσει προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα, ενώ εκτέλεσε και το κόρνερ από το οποίο ήρθε το 1-1.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις