Αλ. Τσίπρας: Υπό διάλυση τα δημόσια νοσοκομεία

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010 11:47
UPD:12:08

O πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας, χαρακτήρισε τη δημόσια υγεία όμηρο των εκβιασμών των προμηθευτών, ενώ κατήγγηλε την αδυναμία της κυβέρνησης να λάβει άμεσα μέτρα για την στήριξη των δημόσιων νοσοκομείων και του προσωπικού τους.

A- A A+

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό κατέθεσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας σχετικά με τις ελλείψεις που διαπιστώνονται στα δημόσια νοσοκομεία εξαιτίας των οφειλών προς τους προμηθευτές.

Ο κ. Τσίπρας κάνει λόγο για εικόνα διάλυσης στα νοσηλευτικά ιδρύματα και για προπολεμικές καταστάσεις όσον αφορά στη λειτουργία τους, επισημαίνοντας παράλληλα τους κινδύνους που διατρέχει η υγεία των ασθενών.

«Οι ελλείψεις σε απαραίτητα υλικά και αναλώσιμα, σε αποθέματα υγειονομικού υλικού πρώτης ανάγκης, έχουν οδηγήσει σε ματαίωση χειρουργείων, σε αύξηση του χρόνου αναμονής ακόμα και για τις απλούστερες εξετάσεις, ενώ καθημερινά πολλαπλασιάζονται οι κίνδυνοι για την υγεία των ασθενών», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Χαρακτηρίζει επίσης τη δημόσια υγεία όμηρο των εκβιασμών των προμηθευτών, ενώ καταγγέλλει την αδυναμία της κυβέρνησης να λάβει άμεσα μέτρα για την στήριξη των δημόσιων νοσοκομείων και του προσωπικού τους.

Ζητεί τέλος από τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου τη λήψη πρωτοβουλιών ώστε να εξασφαλιστεί η τροφοδότηση των νοσοκομείων με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό, κάνοντας έκκληση να «σπάσει το φαύλο καθεστώς προμηθειών» στη δημόσια υγεία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή