Επιστρέφει στην εξεταστική ο ΛΑΟΣ

Yπόθεση Siemens
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010 13:29
UPD:13:47

A- A A+

Την επιστροφή του ΛΑΟΣ στις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Siemens γνωστοποίησε με επιστολή του προς τον πρόεδρό της Σήφη Βαληράκη, ο βουλευτής του κόμματος Κ. Αϊβαλιώτης.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή εκφράζεται η ιδιαίτερη ικανοποίηση του ΛΑΟΣ για το γεγονός ότι «η προ ημερών αποχώρηση από την Εξεταστική Επιτροπή λειτούργησε προς την κατεύθυνση της επιτάχυνσης των διαδικασιών και της βαθύτερης διερεύνησης του σκανδάλου της SIEMENS».

Ο κ. Αιβαλιώτης συμπληρώνει ότι κρίνεται ιδιαίτερα θετικά επιστολή του υπουργού Επικρατείας κ. Παμπούκη προς την SIEMENS, μια εξέλιξη, που όπως είπε, επετεύχθη μετά από επιμονή του ΛΑΟΣ.

«Ως εκ τούτου ο ΛΑ.Ο.Σ. μετέχει εκ νέου στις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής και αναμένει να υπάρξει ταχύτερη ροή πληροφόρησης, η οποία θα διευκολύνει τους βουλευτές-μέλη της να αποκαλύψουν όλες τις πτυχές του σκανδάλου και τους αυτουργούς του», καταλήγει η επιστολή.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα η Εξεταστική Επιτροπή αποφάσισε νέα παράταση των εργασιών της μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, καθώς η ελληνική κυβέρνηση ασκεί πιέσεις στη μητρική Siemens προκειμένου να διαβιβάσει στη χώρα μας όλους τους φακέλους που αφορούν την υπόθεση.

Εν τω μεταξύ στη Γερμανία αναμένεται να μεταβεί κλιμάκιο βουλευτών-μελών της Εξεταστικής, προκειμένου να εξετάσει τους πρώην διαχειριστές των «μαύρων ταμείων» της Siemens κ.κ. Σίκατσεκ και Κουτσενρόιτερ.

Το κλιμάκιο θα προσπαθήσει να πείσει και τον κ. Χριστοφοράκο να καταθέσει στοιχεία για τους χρηματισμούς.

Εν τω μεταξύ χθες κατέθεσε στην Εξεταστική ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΟΣΕ στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Β. Τσιμπίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στις προγραμματικές συμβάσεις που σύναψε ο ΟΣΕ με τη Siemens την περίοδο 2001-2007.

Όπως τόνισε η πρώτη σύμβαση έγινε την περίοδο 2001-2004 και αφορούσε την παράδοση 24 ηλεκτραμαξών από τη γερμανική εταιρεία στον ΟΣΕ. Η δεύτερη αφορούσε 8 ηλεκτράμαξες αξίας 10 εκατ. ευρώ που νοίκιασε ο ΟΣΕ από τη Siemens για 8 μήνες έναντι 850.000 ευρώ το μήνα και επιπλέον 250.000 ευρώ για συντήρηση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή