Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2002 07:01
A- A A+

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που τις πρωϊνές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονες, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στη Μακεδονια, τη Θράκη, τα νησιά του Βόρειου και του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός αρχικά θα είναι βελτιωμένος με λίγες

νεφώσεις, αλλά βαθμιαία στα δυτικά θα συννεφιάσει και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Από τις βράδυνες ώρες τα φαινόμενα στα δυτικά θα ενταθούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν και στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 3 έως 11 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα Ηπειρωτικα από 10 έως 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Σάββατο σε όλη τη χώρα αρχικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους στα ανατολικά και νότια θα είναι ισχυρές. Βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί πρώτα στα βορειοδυτικά και έως το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί ενώ στην υπόλοιπη χώρα αρχικά νότιοι ισχυροί έως πολύ ισχυροί και πιθανόν τοπικά θυελλώδεις, αλλά βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σε μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.

Σήμερα στην Αττική ο καιρός θα βελτιωθεί και θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Από το βράδυ οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι στρεφόμενοι από το βράδυ σε νότιους μέτριους μέχρι ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές τις πρωινές ώρες ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή