Αντιδρούν ΤΕΕ και ΕΜΠ στους όρους αδειοδότησης κολεγίων

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010 14:38
UPD:14:39

Ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) κ. Γιάννης Αλαβάνος (αριστερά) και ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

A- A A+

Οξεία κριτική στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τα κριτήρια για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας σε Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης (ΚΕ.Μ.Ε.) ασκούν τόσο ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) κ. Γιάννης Αλαβάνος, όσο και ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Όπως επισημαίνουν με κοινή τους επιστολή, η εν λόγω απόφαση ανοίγει την «κερκόπορτα» για τη διάλυση της ελληνικής παιδείας, απαλείφοντας τις προϋποθέσεις σε ότι αφορά την αξιολόγηση των προγραμμάτων σπουδών, αλλά και τα ελάχιστα προσόντα των διδασκόντων στα μέχρι πρότινος κολέγια.

Με τον τρόπο αυτό, υποστηρίζουν, «καθίστανται ευθέως εμπορικότερες οι προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας των συγκεκριμένων “εκπαιδευτηρίων”, τα οποία, κατά τα άλλα, «α προσφέρουν πανεπιστημιακά πτυχία, που θα οδηγούν στην απόκτηση ίδιων επαγγελματικών δικαιωμάτων με αυτά που διασφαλίζουν οι σπουδές σε δημόσια ελληνικά πανεπιστήμια».

Σημειώνουν επίσης ότι με την απόφασή της η κ. ¶ννα Διαμαντοπούλου αποδέχεται την ύπαρξη στο μέλλον μηχανικών στη χώρα μας, οι οποίοι θα έχουν «διδαχτεί από καθηγητές» οι οποίοι δεν διαθέτουν τα στοιχειώδη προσόντα και κατά συνέπεια δεν θα κατέχουν επαρκώς το γνωστικό αντικείμενο.

«Δυστυχώς οι εκκλήσεις δεν εισακούστηκαν, αντιθέτως επικράτησαν αντιλήψεις για διάθεση διπλωμάτων και πτυχίων από το …παζάρι», καταλήγει η επιστολή.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή