Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης και Moody΄s

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010 15:25
UPD:15:45
A- A A+

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση, αλλά και βολές κατά της Moody's, εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης με αφορμή τους ελέγχους της τρόικας από Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ, αλλά και τη νέα υποβάθμιση της Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε παράνομη, αντισυνταγματική και πραξικοπηματική την παρουσία των ελεγκτών της τρόικας, και την κυβέρνηση έκθετη, υπόλογη και ακραία υποτελή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε ακόμη πως είναι αξιοθρήνητο που «η κυβέρνηση περίπου πανηγυρίζει για τη δήθεν πρόοδο που, κατά τους ελεγκτές της "τρόικα" εμφανίζει η χώρα στην προώθηση του απαράδεκτου προγράμματος ΕΕ - ΔΝΤ». Υποστήριξε μάλιστα πως «αυτή η παρουσία και έρευνα των ελεγκτών της "τρόικας" καταρρακώνει κάθε ίχνος ανεξαρτησίας και αξιοπιστίας του ελληνικού κράτους και της δημόσιας διοίκησης».

Μάλιστα, ενέταξε την ενέργεια της Moody's να υποβαθμίσει την Ελλάδα «σε αυτές τις συνθήκες απαξίωσης του ελληνικού κράτους»: «Είναι επόμενο μέσα σε αυτές τις συνθήκες απαξίωσης του ελληνικού κράτους να φτάνει η Moody's στο σημείο να κερδοσκοπεί με τον πλέον άθλιο τρόπο σε βάρος των ομολόγων του δημοσίου, δίνοντας τους τη χαριστική βολή αλλά και τη χαριστική βολή στην καταλήστευση του ελληνικού λαού».

Καταλήγοντας, σημείωσε πως «η κυβέρνηση είναι ανεπανόρθωτα έκθετη, ιστορικά υπόλογη και ακραία υποτελής γιατί, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του εγχώριου και ξένου χρηματιστικού κεφαλαίου, έχει μετατρέψει τη χώρα σε "μισο-αποικία" και "προτεκτοράτο" των τραπεζών, των κερδοσκόπων και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή