Τοροσίδης - Κυργιάκος: Δεν τελειώσαμε ακόμη

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010 17:07
UPD:16/06/2010 13:13

A- A A+

Ντέρμπαν,

Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Και όσο η Εθνική διατηρεί τις ελπίδες της για πρόκριση ζωντανές, γι' αυτές θα παλεύουν οι Έλληνες διεθνείς. Έτσι υποστήριξαν οι Βασίλης Τοροσίδης και Σωτήρης Κυργιάκος στην καθιερωμένη ημερήσια συνέντευξη Τύπου του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

«Είμαστε στεναχωρημένοι που χάσαμε το πρώτο παιχνίδι. Πρέπει όμως να προσπαθήσουμε όλοι μαζί και ψυχολογικά και παικτικά να είμαστε 100% έτοιμοι. Πάντοτε πρέπει να πιστεύεις στο όνειρο. Ένα ματς χάσαμε. Δεν τελειώσαμε ακόμη», τόνισε ο αμυντικός της Λίβερπουλ.

Σ. Κυργιάκος: Πάντα πιστεύεις στο όνειρο

Σ. Κυργιάκος: Πάντα πιστεύεις στο όνειρο

Από την άλλη ο Τοροσίδης έδωσε έμφαση κυρίως στην προσπάθεια που πρέπει να βγάλει η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο.

«Κακά τα ψέματα καμία ομάδα δεν μπορεί σε πέντε μέρες να δει την τεράστια βελτίωση. Πρώτα απ' όλα θέλω τον εγωισμό και το πάθος που έχουμε σαν Έλληνες να το βγάλουμε στο γήπεδο και να δώσουμε το 100% για να πάρουμε τη νίκη. Και αυτή να μην έρθει, αν βγάλουμε την προσπάθεια, θα είμαστε ευχαριστημένοι», εξήγησε.

Β. Τοροσίδης: Nα δώσουμε το 100% για να πάρουμε τη νίκη

Β. Τοροσίδης: Nα δώσουμε το 100% για να πάρουμε τη νίκη

Η συζήτηση πήγε και στις άσχημες καιρικές, αλλά και αγωνιστικές συνθήκες που θα αντιμετωπίσει η Εθνική στο Μπλούμφοντεϊν. Πιο συγκεκριμένα, την ημέρα του αγώνα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 μέχρι πέντε βαθμούς Κελσίου, ενώ το υψόμετρο της περιοχής ξεπερνάει τα 1.500 μέτρα. Παρόλα αυτά, Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο αμυντικός του Ολυμπιακού.

«Έχουμε εμπειρίες από μεγάλα υψόμετρα. Όλες οι επαγγελματικές ομάδες συνήθως πραγματοποιούν την προετοιμασία τους σε μεγάλα υψόμετρα».

Αναφορικά με τις αρετές της ομάδας της Νιγηρίας ο Τοροσίδης υποστήριξε: «Είναι πάρα πολύ καλοί παίκτες. Πιο γνωστοί απ ότι της Κορέας. Την ομάδα όμως την κάνει το σύνολο. Η Κορέα έχει καλύτερο σύνολο, ενώ η Νιγηρία καλύτερους παίκτες».

Τέλος, όσον αφορά τις εντολές του Ότο Ρεχάγκελ και οι δυο δήλωσαν έτοιμοι να τις ακολουθήσουν, όποιες και αν είναι αυτές.

«Ποτέ στο ποδόσφαιρο δεν θεώρησα τίποτα δεδομένο. Δεν μπορώ να αρνηθώ αυτό που θα μου ζητήσει ο προπονητής», τόνισε ο Κυργιάκος, ενώ ο συμπαίκτης του πρόσθεσε: "Είναι ο χαρακτήρας μου έτσι, που ότι και να πει ο προπονητής δεν θα πω όχι. Πολλές φορές αυτό δεν είναι προς όφελός μου. Εγώ όμως εκτελώ εντελώς. Το αν είναι καλό ή όχι, αυτό φαίνεται στο γήπεδο».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις