Στα 1.395 μέτρα υψόμετρο

Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010 16:19
UPD:17:28
A- A A+

Μπλούμφοντεϊν,

«Ήλιος με δόντια». Η συγκεκριμένη έκφραση περιγράφει απόλυτα τις καιρικές συνθήκες που συναντά κανείς σε αυτή την πόλη των 350.000 περίπου κατοίκων στην καρδιά της Νοτίου Αφρικής. Δεν γινόταν και διαφορετικά από τη στιγμή που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.395 μέτρων.

Κατά τ' άλλα μιλάμε για μια τακτοποιημένη πόλη, με μεγάλους δρόμους, χαμηλά σπίτια και όμορφα κτήρια νεοκλασικού στυλ. Όπως πληροφορηθήκαμε είναι μεγάλη πανεπιστημιούπολη και δικαστικό κέντρο της χώρας και με μια πρώτη ματιά αυτή την εικόνα βγάζει προς τα έξω.

Δύσκολες, λοιπόν, οι καιρικές συνθήκες που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι Έλληνες διεθνείς, ο οποίοι έφτασαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα το πρωί και στο ξενοδοχείο τους υποδέχθηκαν τέσσερις - πέντε ομογενείς. Καμία σχέση με τα πλήθη σε Ντέρμπαν και Πορτ Ελίζαμπεθ, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως εδώ η ελληνική κοινότητα είναι πολύ μικρή. Βεβαίως αύριο χιλιάδες ομογενείς θα βρεθούν στο πλευρό της Εθνικής, αφού ήδη έχουν αρχίσει το ταξίδι από κάθε πλευρά της χώρας, για να προλάβουν να είναι στο ματς με τη Νιγηρία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις