Ακαρπη η συνάντηση με τους βαθμολογητές

Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010 17:09
UPD:19:19

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει το απόγευμα η υπουργός Παιδείας ¶ννα Διαμαντοπούλου.

A- A A+

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε αργά το μεσημέρι το προεδρείο της ΟΛΜΕ με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Πλασκοβίτη για τη μη περικοπή των αμοιβών όσων εκπαιδευτικών εμπλέκονται στη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Υπενθυμίζεται πως η ΟΛΜΕ έχει αποφασίσει τη συνέχιση της αποχής των βαθμολογητών μέχρι και την επόμενη Τρίτη.

Έκκληση στους καθηγητές να «κατανοήσουν και να σεβαστούν ότι δεν μπορούν να είναι σε ομηρία 90.000 παιδιά και οι οικογένειές τους» απηύθυνε η υπουργός Παιδείας ¶ννα Διαμαντοπούλου, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα.

Η κ. Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε το ζήτημα της αποχής των βαθμολογητών σημαντικό και ευαίσθητο και γι΄αυτό το λόγο, όπως είπε, ενημέρωσε σήμερα σχετικά τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων. Υπογράμμισε δε πως για όλους έρχεται η στιγμή που βάζουν πάνω από όλα την ευθύνη.

Αναφέρθηκε δε στη διαπραγμάτευση που έγινε με το υπουργείο Οικονομικών και την ικανοποίηση του ενός από τα δύο αιτήματα των βαθμολογητών, το οποίο ήταν να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα.

Προανήγγειλε δε την αλλαγή του συστήματος βαθμολόγησης-καταχώρησης των βαθμών από του χρόνου, έτσι ώστε, όπως είπε, να μην υπάρχουν τόσο πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Η υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι μέχρι τις 25 Ιουνίου θα εχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και όλα θα είναι έτοιμα προκειμένου να ανακοινωθούν οι βαθμοί. Όπως εξήγησε, στην Περιφέρεια, σχεδόν το σύνολο των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων έχει διορθωθεί και καταχωρηθεί, ενώ στο λεκανοπέδιο Αττικής απομένει το 25%.

Ερωτηθείσα εάν αύριο η ΟΛΜΕ αποφασίσει αποχή διαρκείας η οποία θα συμπεριλάβει και τις πανελλήνιες εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα που αρχίζουν 24 Ιουνίου, απάντησε χαρακτηριστικά: «Αύριο είναι άλλη ημέρα».

Επίθεση ΝΔ στην κυβέρνηση

Eπίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ, με αφορμή τη συνεχιζόμενη αποχή των βαθμολογητών των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Η κ. Βόζεμπεργκ ζητά από το υπουργείο Παιδείας να δώσει άμεσα λύση «ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα» και κάνει λόγο για ενδοκυβερνητική ασυνεννοησία.

«Η αδυναμία της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να διαχειρισθεί ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως οι Πανελλαδικές Εξετάσεις προσλαμβάνει πλέον δραματικές διαστάσεις. Την ώρα που δοκιμάζονται τα όρια της αντοχής 90.000 ελληνικών οικογενειών, η Υπουργός Παιδείας - με τις προκλητικές δηλώσεις της - ρίχνει λάδι στη φωτιά, εντείνοντας την αγανάκτηση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, οι οποίοι πληρώνουν ακριβά τις συνέπειες της ενδοκυβερνητικής ασυνεννοησίας», σημειώνει.

Παράλληλα, καταλογίζει στην ηγεσία του υπουργείου ανακολουθία λόγων και έργων για ανάκληση, όπως αναφέρει, της απόφασης για τις αμοιβές.

Γ. Kαρατζαφέρης: Οι καθηγητές εκβιάζουν τους μαθητές τους

Επικρίσεις κατά των καθηγητών διατύπωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Kαρατζαφέρης σχολιάζοντας τη συνεχιζόμενη απεργία των βαθμολογητών των πανελλαδικών εξετάσεων.

«Η ρήση του Σωκράτη “δάσκαλε που δίδασκες και Νόμους δεν εκράτεις” είναι πολύ επίκαιρη με τους καθηγητές. Οι καθηγητές σήμερα εκβιάζουν τους μαθητές τους, εκβιάζουν για να πάρουν περισσότερα χρήματα. Είναι μεγάλο λάθος. Η Ελλάδα και ιδιαίτερα η κοινωνία δεν πρέπει να εκβιάζεται από κανέναν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή