Παραίτηση των «ανανεωτικών» βουλευτών ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010 19:06
UPD:22:53
A- A A+

Την παραίτηση των τεσσάρων βουλευτών της «Ανανεωτικής Πτέρυγας» του ΣΥΝ κ.κ. Φ. Κουβέλη, Αθ. Λεβέντη, Ν. Τσούκαλη, και Γρ. Ψαριανού ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ανακοινώνοντας τις αποφάσεις της χθεσινοβραδυνής συνεδρίασης του κόμματος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι αποχωρήσαντες από το συνέδριο βουλευτές οφείλουν να υποβάλλουν την παραίτησή τους, προκειμένου να παραμείνει η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ με 13 βουλευτές.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «η αποχώρηση των τεσσάρων βουλευτών από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που εκλέχθηκαν στις πρόσφατες εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 με το εκλογικό σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ, με το πρόγραμμα και το γενικότερο πολιτικό πλαίσιο του, δεν επιτρέπεται να μειώσει την κοινοβουλευτική δύναμη του ενωτικού εγχειρήματος».

Οι βουλευτές θα πρέπει να σεβαστούν τη θέληση των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που στήριξαν και ψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ εκλέγοντας 13 αντιπροσώπους του στη Βουλή, συνεχίζει η ανακοίνωση, ζητώντας από τους τέσσερις «να πράξουν σύμφωνα με τις πολιτικές και ηθικές παραδόσεις της Αριστεράς».

Απάντηση της Ανανεωτικής Πτέρυγας

Απαντώντας, η Ανανεωτική Πτέρυγα υπογραμμίζει ότι «για τελευταία φορά υπενθυμίζουμε ότι χιλιάδες πολίτες τον Οκτώβριο του 2009 επέλεξαν να στείλουν στη Βουλή τους ανανεωτικούς βουλευτές με την εντολή και τη δημοκρατική δέσμευση να εκφράζουν, να προβάλλουν τις ανανεωτικές αριστερές ιδέες και όχι τον αριστερισμό. Αυτή τη δέσμευση τήρησαν οι ανανεωτικοί βουλευτές μας αποδεσμευόμενοι από το ΣΥΡΙΖΑ».

Η Ανανεωτική Πτέρυγα προσθέτει ότι «ο ανανεωτικός χώρος έχει ήδη ξεκινήσει την πορεία συγκρότησής του, αφήνοντας πίσω την πολιτική μιζέρια του ΣΥΡΙΖΑ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή