Έκανε την έκπληξη η Ελβετία

Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010 19:06
UPD:19:17

Ο πρώτος αγώνας στο Μουντιάλ είναι πάντα... ύπουλος. Η Ισπανία, για πολλούς μεγάλο φαβορί, το κατάλαβε καλά με την ήττα (0-1, 52' Φερνάντες) από την Ελβετία.

A- A A+

Ο πρώτος αγώνας στο Μουντιάλ είναι πάντα... ύπουλος. Η Ισπανία, για πολλούς μεγάλο φαβορί, το κατάλαβε καλά με την ήττα (0-1, 52' Φερνάντες) από την Ελβετία.

Το φαβορί του αγώνα ήταν η Ισπανία και από αυτή περίμεναν όλοι να βγει στην επόθεση από το ξεκίνημα και να ψάξει το γκολ. Οπως κι έγινε. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης έκανε το αγαπημένο της παιχνίδι, παίρνοντας την κατοχή της μπάλας και ψάχνοντας με πολλές πάσες το κενό στην αντίπαλη άμυνα. Με τον Ινιέστα κινητήριο μοχλό και τον Τσάβι συμπαραστάτη του, οι Ιβηρες μετέφεραν το ματς στο μισό γήπεδο και προσπάθησαν είτε από τον άξονα είτε από τα άκρα να βρουν τη λύση.

Η Ελβετία την ίδια ώρα, όπως επίσης αναμενόταν, είχε την προσοχή της στην άμυνα. Οι παίκτες του Οτμαρ Χίτζφελντ κρατούσαν τις θέσεις τους, δεν έδειχναν διάθεση να ρισκάρουν και αρκούνταν στο να κρατάνε το 0-0. Κι η αλήθεια είναι ότι το κράτησαν στο πρώτο ημίχρονο πιο εύκολα από ό,τι θα περίμεναν, παρά το πλήγμα με την αποχώρηση του Σεντέρος στο 36' λόγω τραυματισμού, καθώς οι Ισπανοί ναι μεν ήταν συνεχώς μπροστά, αλλά οι ευκαιρίες που δημιούργησαν ήταν λίγες. Δε θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά, άλλωστε, από τη στιγμή που από ένα σημείο κι έπειτα μόνο ο Ινιέστα ήταν κινητικός από το κέντρο και μπροστά, ενώ ο Βίγια έκανε αρκετά λάθη σε φάσεις σχετικά εύκολες.

Επίθεση η Ισπανία, γκολ η Ελβετία!

Με την έναρξη της επανάληψης η Ισπανία μπήκε αποφασισμένη να πνίξει την αντίπαλο της και άσκησε έντονη πίεση, για να σκοράρει όσο το δυνατόν πιο νωρίς. Σε αυτή την προσπάθεια συμμετείχαν και οι... αμυντικοί, με αποτέλεσμα η Ελβετία να βρει χώρο για αντεπίθεση στο 52'. Μια αντεπίθεση στην οποία άνοιξε το σκορ με τον Φερνάντες, κάνοντας το 0-1 και αλλάζοντας τα πάντα στο ματς! Οι Ισπανοί έδειχναν να τα έχουν χαμένα, οι Ελβετοί είχαν και την ψυχολογία με το μέρος τους και ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε έριξε στον αγώνα τους Τόρες και Νάβας αντί των Μπούσκετς και Σίλβα, κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του.

Με τον Τόρες στο γήπεδο οι φούριας ρόχας φάνηκαν πιο απειλητικοί, αλλά και πάλι δεν μπορούσαν να βρουν τους χώρους για να κάνουν τα δικά τους. Οι Ελβετοί κρατούσαν τις θέσεις τους, ήταν σταθεροί στον τρόπο παιχνιδιού τους και ανάγκαζαν τους αντιπάλους τους να απειλούν κυρίως με μακρινά σουτ.

Δοκάρι η Ισπανία, δοκάρι και η Ελβετία...

Σε ένα από αυτά τα σουτ, στο 70', ο Αλόνσο σημάδεψε το δοκάρι του Μπενάλιο στη μεγαλύτερη ευκαιρία της Ισπανίας για να ισοφαρίσει και να διεκδικήσει τη νίκη. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης έβγαινε, από ένα σημείο κι έπειτα, μαζικά μπροστά και άφηνε συνεχώς χώρους στους Ελβετούς για να απειλήσουν με νέες αντεπιθέσεις. Το έκαναν στο 74' όταν έφτασαν μια ανάσα από το να εξασφαλίσουν τη νίκη, αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι, στο κοντινό πλασέ του Ντερντιγιόκ, που εξέθεσε την ισπανική άμυνα.

Ασφυκτική πίεση αλλά δεν...

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης η Ισπανία πίεσε ασφυκτικά την Ελβετία για να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά το έκανε με λάθος τρόπο. Οι Ιβηρες, για την ακρίβεια, δεν ήξεραν τι ακριβώς έκαναν στο γήπεδο προκειμένου να βρουν τον διάδρομο για την αντίπαλη εστία κι όταν δεν ξέρεις τι κάνεις, λογικό είναι στο τέλος να μην πετυχαίνεις αυτό που θέλεις...

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις