Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010 05:00
UPD:05:21
A- A A+

Μικρή ενίσχυση των βορείων ανέμων στα πελάγη και θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα με μικρή πτώση στα ηπειρωτικά, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αρχικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 Μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 τοπικά 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στην Ηπειρο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και γρήγορα βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα στη Θεσσαλία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 2 με 4 Μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 39 βαθμούς Κελσίου και τοπικά μέχρι 40 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Στις Κυκλάδες μεταβλητοί 2 με 4 και από το απόγευμα βορείων διευθύνσεων 4 τοπικά 5 Μποφόρ. Στην Κρήτη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη δύο με τρεις βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν. Πιθανότητα το απόγευμα στα ορεινά για μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Ανεμοι: Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 Μποφόρ. Στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή