Χιλή: 81 συλλήψεις στους πανηγυρισμούς για τη νίκη στο Μουντιάλ

Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010 13:59

A- A A+

Δακρυγόνα και αντλίες νερού χρησιμοποίησε η αστυνομία της Χιλής για να διαλύσει τους βίαιους οπαδούς της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της χώρας, που πανηγύριζαν την πρώτη νίκη σε Παγκόσμιο Κύπελλο μετά από σχεδόν 50 χρόνια.

Η αστυνομία, η οποία συνέλαβε 81 άτομα, είπε ότι έχει προχωρήσει στην κράτηση τους, επειδή διατάραξαν τη δημόσια τάξη στο κέντρο της πρωτεύουσας Σαντιάγκο, όπου είχαν συγκεντρωθεί ντυμένοι με τις κόκκινες φανέλες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας, κουνώντας σημαίες και παίζοντας τρομπέτες.

«Σημειώθηκαν λίγες ληστείες, κάποιοι συνελήφθησαν για πρόκληση ζημιών, αλλά οι περισσότεροι ήταν για διατάραξη της τάξης», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στην Χιλή και στις σημαντικές αγωνιστικές του πρωταθλήματος, προκαλούνται φασαρίες στους δρόμους.

Η προηγούμενη νίκη της Χιλής στο πλαίσιο διοργάνωσης του παγκοσμίου κυπέλλου ήταν το 1962, όταν η χώρα φιλοξένησε τους αγώνες και είχε κερδίσει την Γιουγκοσλαβία 1-0 στο μικρό τελικό, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση.

Από τότε η Χιλή συμμετείχε σε πέντε παγκόσμια κύπελλα, αλλά δεν κέρδισε κανέναν από τους 13 αγώνες που έπαιξε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή