Ανησυχία Μεντβέντεφ για ευρώ, BP

Συνέντευξη του ρώσου προέδρου στη WSJ
Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010 12:03

Ερωτηθείς σχετικά με το αν η κρίση χρέους στην Ευρώπη θα μπορούσε να απειλήσει το ευρώ, ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ αναφέρει: «Δεν μεγαλοποιώ την απειλή, αλλά δεν μπορεί και να υποτιμηθεί».

A- A A+

Τον προβληματισμό του για το μέλλον του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος εκφράζει ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal, ενώ διατυπώνει ανησυχίες και για την BP μετά την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν η κρίση χρέους στην Ευρώπη θα μπορούσε να απειλήσει το ευρώ, αναφέρει: «Δεν μεγαλοποιώ την απειλή, αλλά δεν μπορεί και να υποτιμηθεί».

Ο Μεντβέντεφ δεν αποκλείει επίσης το ενδεχόμενο παροχής οικονομικής βοήθειας στις ευρωπαϊκές χώρες. Τονίζει ωστόσο ότι το φορτίο οποιασδήποτε μεγάλης «οικονομικής ένεσης» θα πρέπει να το σηκώσει η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η ευημερία της Ρωσίας εξαρτάται σε ένα μεγάλο βαθμό από το πόσο καλά πάνε τα πράγματα στην ευρωπαϊκή ήπειρο», ανέφερε. «Δεν είμαστε μέλος της Ε.Ε., αλλά είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα.»

Σχολιάζοντας το ζήτημα της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού και τη συμφωνία της BP να διαθέσει 20 δισ. δολάρια για την αποκατάσταση των καταστροφών, ο ρώσος πρόεδρος δεν απέκλεισε μια διάλυση του βρετανικού κολοσσού και υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της Μόσχας να διαφυλάξει τα συμφέροντα των ρώσων μετόχων στην κοινοπραξία TNK-BP.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή